Nova baixa a Ciutadans. La seva portaveu, Patrícia Guasp, ha anunciat que deixa la política activa després de 8 mesos al capdavant del partit. Segons avança 'Última hora Mallorca', hauria acceptat una oferta d'una empresa de consulta d'auditoria per ser la seva directora i d'aquesta forma deixaria la direcció de Ciutadans. Guasp va ser qui va succeir Arrimadas al capdavant de la formació taronja i va encapçalar la desfeta del seu partit en les passades eleccions municipals i autonòmiques arreu de l'Estat, en les quals a Catalunya només va obtenir 10 regidors.

En una carta publicada aquest diumenge al seu compte de Twitter, Guasp agraeix la feina feta a tots els militants del partit i assegura que "el bipartidisme, amb el suport d'extremistes i nacionalistes excloents, no serà mai la solució". Així mateix, considera que l'Estat necessita el projecte "transformador, reformista, liberal i progressista que es defensa des del centre polític". Guasp també assegura que seguirà com a afiliada i que defensarà aquests principis des de la seva posició. 

El futur del partit, una incògnita

Amb tot, deixa l'eurodiputat Adrián Vázquez al capdavant del partit com a secretari. L'arribada de Guasp com a portaveu de Ciutadans va comptar amb el suport de dirigents com Inés Arrimadas, Begoña Villacís i Carlos Carrizosa, però no va ser gaire simple. A les primàries per substituir Arrimadas, va xocar constantment amb l'aleshores diputat al Congrés, Edmundo Bal, per la seva visió sobre quin rumb havia d'emprendre el partit. 

El xoc va venir arran del suport d'Arrimadas a la llista de Patrícia Guasp. I és que Edmundo Bal i l'exlíder de Ciutadans ja havien tingut alguna picabaralla, com per exemple el suport d'Arrimadas a la llei del 'Només sí és sí'. A més, tampoc es van posar d'acord per configurar una llista unitària de cara a les primàries del passat gener, en les quals va guanyar Guasp per un 53,25%.

La gran decisió de Guasp: no presentar-se a les eleccions

Guasp també ha encapçalat la decisió del partit taronja de no presentar-se a les passades eleccions al Congrés del 23 de juliol. Aquesta decisió va provocar, precisament, que Edmundo Bal, juntament amb Francisco Igea, denunciés l'actual direcció del partit. A hores d'ara, a Ciutadans li queda poc més dels 6 diputats al Parlament de Catalunya encapçalats per Carlos Carrizosa i Anna Grau

Precisament, Anna Grau, ha acusat aquest diumenge al líder del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, d'intentar "matar" a la formació taronja a través "d'opes hostils" i fomentant el "transfuguisme". Això fa referència al pas de molts dirigents de Ciutadans cap al Partit Popular, com ara l'exportaveu del partit al Parlament, Nacho Marín Blanco, qui es va convertir en el cap de llista per Barcelona a les passades eleccions al Congrés dies després d'haver anunciat la seva marxa de Ciutadans. 

En una entrevista a l'Agència Efe, Grau ja assegura que el partit té una "mala salut de ferro", tot i que creu que el seu partit "ja no té cavalls de Troia". "Dins de Cs hi havia gent que es moria per anar-se'n a un altre partit i que van posar tot de la seva part perquè el partit no fes el que havia de fer. No pots anar a les eleccions amb gent en les teves files que vol que perdis, amb gent que a mitja campanya demanarà el vot per a un altre partit, gent que està esperant un mal resultat per a justificar el seu propi salt a altres sigles", ha indicat Grau.