Un dels grans clàssics aparellats a la convocatòria d'unes eleccions és la saturació de la bústia de casa amb propaganda de tots els partits que s'hi presenten. Una paperassa que sovint arriba per duplicat o per triplicat, en funció dels inquilins empadronats al domicili. 

El que la majoria d'espanyols desconeixen és que per primera vegada, en aquestes enèsimes eleccions generals, hi ha la possibilitat de vetar la propaganda electoral. Arran de la primera repetició d'eleccions a Espanya, la que hi va haver l'any 2016, davant l'allau de crítiques, els principals partits espanyols van decidir reformar la LOREG per minimitzar-ne els efectes i els costos. 

A través d'una reforma de la llei electoral es va acordar que si en un futur s'havia de tornar a les urnes per incapacitat de formar govern, com és el cas, la campanya -l'oficial- serà de només 8 dies, que es reduirà un 30% les subvencions als partits i que els electors que així ho desitgin podran oposar-se a ser inclosos al cens electoral que es facilita a les forces polítiques per a fer els seus enviaments. 

El termini per procedir al tràmit, que pot fer-se a través d'internet en aquesta pàgina de l'Institut Nacional d'Estadística, serà des del dia 24 -quan quedaran convocades oficialment les eleccions- fins al dia 7 d'octubre. 

Per sol·licitar l'exclusió de les llistes dels partits n'hi ha prou amb entrar al web en qüestió i accedir amb la identificació digital, ja sigui amb el certificat digital o amb la clau que habitualment es fa servir per demanar la Renda, el sistema Cl@ve.