Ciutadans no para de sumar baixes. Si en les últimes hores s’ha sabut la renúncia de dos diputats al Congrés i de dos senadors, ara cal afegir-hi la retirada d’un històric del partit a Girona, l’exdiputat Jean Castel, que va ser cap de llista per aquesta demarcació en quatre convocatòries electorals i membre del Parlament entre el 2015 i el 2021.

El mateix Castel ha comunicat aquest matí a Inés Arrimadas i a Jordi Cañas que renuncia als seus càrrecs, plega de Ciutadans i abandona, almenys de manera “temporal”, la política. En aquests moments, Castel era conseller general, membre del comitè autonòmic, coordinador i portaveu provincial de Cs.

Segons fonts properes a l’exdiputat citades per Europa Press, Castel ha decidit “aparcar, temporalment" la seva etapa política i agraeix als companys de partit i al personal tècnic la professionalitat i dedicació de tots aquests anys.

La decisió de plegar és d’aplicació immediata, de manera que ha deixat d’exercir “tots els seus càrrecs des d'avui mateix”.

Cap de llista per Girona

Castel va entrar a Ciutadans el 2011, provinent del PP, i va ser cap de llista per la circumscripció de Girona en les eleccions al Parlament de 2012, on no va sortir elegit, i el 2015 i 2017, on sí que va aconseguir escó. A les eleccions del 14-F d’enguany va tornar a repetir com a cap de llista, però va quedar fora del Parlament arran dels mals resultats del seu partit, que va  perdre la representació a Girona i va passar de 36 a 6 diputats a la Cambra catalana.

Castel, que també va ser regidor de l’ajuntament de Girona se suma així al reguitzell de baixes que acumula el partit d’Arrimadas en les últimes hores, les més determinants dels quals són les baixes de diputats al Congrés i senadors, amb especial incidència a la Cambra Alta, on Cs pot perdre el grup propi amb la conseqüent pèrdua de presència política, però també d’ingressos econòmics, ja que també deixarien de percebre 15.200 euros mensuals com a assignació fixa destinada als grups parlamentaris. En tot cas, la situació es revisarà al final del període de sessions, ja que també podrien rebre senadors prestats per altres grups per salvar els mobles.

 

Imatge principal: L'exdiputat Jean Castel en una imatge d'arxiu / Europa Press