Guanyem Badalona ha proposat aquest dijous al PSC que Dolors Sabater sigui la candidata de consens al ple d'investidura de dimarts vinent i que sigui alcaldessa sense tenir assignada la gestió en cap àmbit concret. A canvi, els socialistes ostentarien dues de les sis tinences d'alcaldia.

És la contraoferta de Sabater després que el PSC intentés seduir ERC amb una proposta en la que socialistes i republicans compartirien l'alcaldia. Els republicans ho van acceptar inicialment, però la direcció nacional d'ERC va intervenir perquè l'agrupació local rectifiqués i mantingués el suport a Sabater. Els partits han reprès així les negociacions per intentar arribar a un acord que aïlli el PP de Xavier Garcia Albiol.

Amb les posicions encara molt allunyades, Guanyem i PSC afronten els últims dies de negociacions, on també hi ha ERC, els comuns i JxCat, abans del ple convocat per aquest dimarts al migdia. La majoria absoluta a Badalona se situa en els catorze regidors i és necessari el vot dels cinc partits perquè pugui prosperar una opció diferent a Xavier Garcia Albiol.

Si les negociacions fracassen, el líder del PP seria investit per majoria simple en ser el partit amb més regidors a l'Ajuntament. Com ja va passar en el ple d'investidura del passat mes de juny, es preveu que la incògnita es mantingui fins a minuts abans del ple. En aquella ocasió, Sabater va cedir en benefici del PSC.

La líder de Guanyem ja ha dit que aquella situació no es tornarà a repetir i ara, després de la rectificació d'ERC, ha volgut mostrar múscul davant el PSC a la represa de les negociacions. Els socialistes, però, tornen a tenir la clau de la investidura i aquesta ja va ser, precisament, la força que van fer servir al juny per doblegar Sabater.