El ple de l'Ajuntament de Badalona ha acordat reprovar a la segona tinenta d'alcalde, la socialista Teresa González, per "criminalitzar la pobresa" i "promoure l'odi i la xenofòbia" arran d'unes declaracions en les quals va airejar dades personals sobre una família vulnerable.

Segons un comunicat del consistori, la reprovació de la regidora va ser aprovada gràcies al suport del PPC, ERC, JxCat i Guanyem i amb els vots en contra del PSC i Badalona en Comú Podem, formacions que conformen el govern municipal.

Els grups del ple han condemnat així les declaracions que González, regidora de Salut, Habitatge i Recursos Interns, va fer el passat 19 de juliol a Ràdio Ciutat de Badalona, on va assegurar que una de les famílies desnonades acampades des de maig davant l'Oficina Local d'Habitatge del municipi "cobra 2.800 euros".

D'acord amb l'oposició, González "ha desinformat" i "tergiversat la realitat" amb afirmacions que "han provocat reaccions d'odi i xenofòbia en les xarxes socials" a més de "contribuir amb les seves paraules a criminalitzar la pobresa i promoure l'odi".

Així mateix, han criticat que hagi fet públiques "informacions confidencials" sobre "la situació personal d'una família" que viu al carrer, de manera que han instat a l'Ajuntament a "prendre les mesures necessàries de forma urgent per posar fi a la situació de marginalitat" que pateixen aquestes persones.

PPC, ERC, JxCat i Guanyem també han censurat la regidora socialista per no haver assistit "a cap de les reunions que va haver-hi amb la comissió d'entitats i les famílies" i per "buscar en tot moment l'enfrontament en comptes de l'acord".

El ple ha exigit que la regidora es disculpi públicament, matisi les seves paraules "immediatament" i "deixi clara la seva confusió i l'honorabilitat de les persones assenyalades".

Per la seva banda, fonts del grup socialista han assegurat a Efe que l'oposició està fent un "ús partidista" del tema de l'Habitatge perquè González "en cap moment va dir noms ni cognoms ni tampoc no va assenyalar a una família en concret".

Les mateixes fonts han opinat que "és sa que l'opinió pública pugui tenir la informació justa per entendre el debat de forma transparent" sense vulnerar per això "la protecció de dades" i han demanat, a més, "no caure en la demagògia"