L'expresident del govern espanyol José María Aznar ha admès aquest dimarts que li costa "reconèixer" al PP i ha agregat que no s'ha distanciat de la seva formació sinó que "potser" és el partit el que s'ha distanciat d'ell. A més, s'ha mostrat partidari que els mandats durin vuit anys. "Jo crec que dos mandats són suficients, no dic que sigui una norma. El meu va ser una decisió personal de què no em penedeixo. D'altres, pot, però d'aquesta, no. Cadascú ha de veure el que fa i el moment històric", ha declarat Aznar, en ser preguntat expressament si creu que Mariano Rajoy l'hauria de deixar als vuit anys.

En una entrevista en el número de novembre de la revista valenciana Plaza, l'excap de l'Executiu ha subratllat que abans en el centredreta el PP era "hegemònic" i ara comparteix aquest espai amb Ciutadans, una cosa que és "important" per a les seves aspiracions electorals.

Aznar ha rebutjat que es proposi de fundar un nou partit, encara que ha revelat que s'ho proposen "tots els dies". Preguntat a què va obeir el seu distanciament del PP, ha respost que no s'ha distanciat sinó que "potser" s'ha distanciat el Partit Popular d'ell. Sí que ha reconegut que FAES és "ara totalment independent" i que està "molt content" que no hi hagi "cap vinculació amb cap partit polític".

En contra de la reforma de la Constitució

Davant de la crisi entre els governs espanyol i català, Aznar ha assenyalat que hi ha hagut una part "molt important del nacionalisme català que s'ha convertit a l'independentisme, que ha donat un cop d'Estat i ha organitzat un procés de secessió." "La responsabilitat recau únicament en els que han trencat el pacte constitucional i han organitzat aquest procés", ha dit.

Quant a si veu oportú que Mariano Rajoy estigui disposat a obrir el debat sobre la reforma constitucional, Aznar considera que "com en tots aquests processos, depèn de per a què". Al seu entendre, en un moment en què es qüestionen els pactes constitucionals i la mateixa Constitució, "que es vol destruir", no li sembla "la millor de les circumstàncies".