L'expresident del govern espanyol José María Aznar ha criticat aquest dimecres el nou govern de coalició de Pedro Sánchez i Pablo Iglesias i s'ha preguntat quin futur li pot esperar a una nació que posa el seu destí "en mans dels qui la volen destruir", amb referència a ERC.

Així ho ha assegurat Aznar un dia després que Pedro Sánchez hagi estat investit president del govern espanyol per 167  davant 165 vots en contra. El líder de Podemos, Pablo Iglesias, serà vicepresident d'Assumptes Socials i la seva formació tindrà a més quatre ministeris.

"Quin futur li pot esperar a una nació que posa el seu destí en mans dels qui la volen destruir?", ha interpel·lat Aznar en un escarit missatge al Facebook, que acompanya de la foto de Sánchez i Iglesias fent-se una encaixada en el Congrés.

Ja el passat 26 de novembre, Aznar va manifestar la seva "angoixa i preocupació" davant de la situació de "màxim risc" per a Espanya si finalment es formava un govern de coalició "radical" d'esquerres "consentit pel secessionisme i independentisme".

"Si construïm un govern en el qual per primera vegada, des de finals de la Guerra Civil, entren els comunistes chavistes a favor de Veneçuela i consentit per l'independentisme, estem en una situació de màxim risc perquè un govern com el que s'està intentant formar amb algú que està condemnat per sedició i amb algú com un terrorista convicte i confés, són paraules majors que no vull que passin", va afirmar Aznar en una conferència sobre el futur d'Europa, juntament amb l'expresident de França Nicolas Sarkozy.

El també president de FAES va indicar llavors que la seva "responsabilitat" era "alçar la veu" per avisar del "risc important" d'aquest Govern. I va garantir que la seva veu "se sentirà" mentre es pugui perquè "ni acceptarà, ni veurà, ni viurà" cap possibilitat que Espanya "es trenqui".