La guerra oberta al PP segueix copsant els titulars: ara s'ha pogut saber que l'expresident del govern espanyol José María Aznar hauria estat un dels mediadors entre Pablo Casado i Isabel Díaz Ayuso durant els darrers mesos. Segons assegura El Confidencial, la connexió és el cap de Gabinet d'Ayuso, Miguel Ángel Rodríguez, que també va ser portaveu de l'executiu d'Aznar i home de màxima confiança. Sembla ser que Rodríguez, a qui Génova (seu del PP a Madrid) situa com un dels conspiradors de tota la trama, hauria explicat a Aznar que fins a Sol (on hi ha la seu del govern madrileny) arribaven informacions sobre un espionatge per part de l'ajuntament de Madrid per buscar documents comprometedors sobre els contractes de la comunitat amb empreses relacionades amb el germà d'Ayuso, el seu exmarit o la seva exparella. 

La funció d'Aznar, tal i com indica el citat digital, era fer arribar aquesta informació a l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, ja que a l'equip d'Ayuso hi havia sospites que darrera l'encàrrec d'espionatge hi havia gent de Génova com Ángel Carromero, que va dimitir ahir. Aznar, per la seva banda, va traslladar la informació sobre l'espionatge a l'exministre de Justícia Alberto Ruiz-Gallardón, per tal que aquest ho comuniqués a Almeida. Quan Almeida rep la informació de Ruiz-Gallardón es posa a investigar si des del seu ajuntament s'ha contractat un detectiu amb la finalitat d'investigar Ayuso i, tal i com ha explicat, se li va traslladar que no s'havia iniciat cap espionatge. Per tot això, li va dir a la presidenta de Madrid que no se l'investigava. 

Aznar pot decantar la balança

En una guerra entre Pablo Casado i Isabel Ayuso qualsevol comentari de l'expresident del PP, José María Aznar, pot servir per decantar la balança. Precisament aquest dijous, es va fer públic un comentari que hauria fet Aznar en una conversa privada durant un acte de la FAES, quan davant de la comparació entre la tensió que es viu a Ucraïna i la situació dels populars hauria assegurat que és pitjor la del seu partit "perquè al PP hi ha armament nuclear". La informació va anar circulant lentament però de manera constant al llarg de la tarda de dijous en què tots els mitjans de Madrid buscaven la darrera hora de la crisi popular. La informació va córrer fins al punt que finalment la fundació FAES, que presideix el mateix Aznar, va haver de sortir a aturar les suposades declaracions abans que la polèmica anés a més. Això no obstant, la puntualització de FAES es va convertir en una confirmació de les declaracions atès que es van limitar a assegurar que es tractava d'una conversa privada i en off, raó per la qual es demanava que no fossin utilitzades.