José María Aznar, expresident del govern espanyol, ha fet unes contundents declaracions durant un acte de campanya del Partit Popular a Màlaga de cara a les pròximes eleccions del 23 de juliol. Aznar ha expressat la seva preocupació sobre la coalició PSOE - Podemos, a la qual s'ha referit com a "Frankenstein", i ha advertit sobre el preu acordat per mantenir aquest govern en peu. L'expresident ha afirmat que l'acord de la coalició inclou "la celebració de consultes a Catalunya i el País Basc". Aznar ha subratllat que aquest és el preu que la coalició està disposada a pagar, cedint als "nacionalistes" i ha advertit sobre les possibles conseqüències d'aquestes consultes. A més, ha cridat els ciutadans a rebutjar el "narcisisme inútil" de l'actual president del Govern, Pedro Sánchez, i a dona suport, en canvi, a la competència i capacitat de gestió d'Alberto Núñez Feijóo, candidat del Partit Popular.

En aquest sentit, Aznar no ha estalviat crítiques al govern de Pedro Sánchez, al qual ha descrit com una "coalició Frankenstein". Segons ell, aquesta coalició ha cedit un "poder desmesurat a minories radicals extremistes, imposant normes en contra de la voluntat de la majoria social espanyola". L'expresident ha acusat l'executiu de ser el primer en la història d'Espanya en "aprovar lleis amb noms i cognoms per alliberar persones responsables d'un intent de cop d'estat contra la Constitució, la integritat i la justícia".

Durant el seu discurs, Aznar ha posat èmfasi en el compromís del Partit Popular de "buscar la unitat i la coherència en lloc de la divisió i la confrontació entre els espanyols". Ha destacat la importància de "promoure el diàleg nacional" com a mitjà per millorar la situació del país. L'expresident ha insistit en la defensa del llegat de la Transició i ha criticat les lleis que, en la seva opinió, generen divisions entre els espanyols i no promouen la concòrdia.

Pel que fa a les polítiques dirigides als joves, Aznar ha advertit que "no tot s'hi val" i ha assenyalat la importància d'una política seriosa que redueixi el deute públic a Espanya. Ha alertat sobre l'"alt nivell d'endeutament" i ha advertit que les generacions futures "pagaran un preu elevat" si no s'adopten mesures urgents. L'expresident també ha criticat l'impacte de la inflació descontrolada i la càrrega d'impostos sobre les classes mitjanes. A més, ha esmentat la disminució de la convergència econòmica d'Espanya respecte a la mitjana de la Unió Europea i ha qüestionat les raons darrere d'aquesta situació.