Aznar s'ofereix a Feijóo. Aquesta és la conclusió que s'extreu de les seves declaracions aquest dijous al Fòrum Econòmic Internacional Expansión, on li han preguntat per la possibilitat que el president del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, li ofereixi "col·laborar des de dins del govern" si hi ha un canvi d'executiu a l'Estat i el lidera el gallec. En la seva resposta, José María Aznar no ha descartat en absolut formar-hi part: "Sempre estaré disposat a allò que el meu país em demani, no hi ha cap dubte ni cap mena de restricció". L'expresident del govern espanyol ha volgut deixar ben clar que ell donarà "allò que li demani" el seu país i considera que Feijóo reuneix "totes les condicions" per ser el proper cap de l'executiu espanyol: "Crec que la gent confiarà en ell", ha declarat Aznar.

L'exlíder popular també ha sostingut que "el canvi es produirà" i que els partits de centredreta "pujaran en el seu conjunt". "Desitjo que sigui amb la suficient contundència", ha insistit José María Aznar, que opina que cal "acabar amb els temps del populisme barat". En aquesta línia, ha estat molt dur contra el govern de coalició del PSOE i Unidas Podemos i ha diagnosticat que el que falla són "les polítiques". "Si no hi ha canvi, serà més difícil corregir el rumb, perquè el que és necessari és ordenar Espanya, una nació que ara està institucionalment danyada", ha arguït Aznar. A parer de l'expresident d'Espanya, la recepta que s'ha d'aplicar és la implementació de "polítiques d'absolut respecte a la llei i a la Constitució", donat que és un "eix essencial per recuperar la fortalesa" del país. Com a exemples, ha fet referència a "l'estabilitat pressupostària, la reducció de l'endeutament, menys impostos i una millor reforma laboral", que suposarà un "retorn a la responsabilitat i disciplina".

"Ridícul colossal" amb Algèria

José María Aznar també ha parlat de manera estesa sobre el fet que Algèria anunciés aquest dimecres el trencament del tractat d'amistat amb Espanya. Per al conservador, el que ha fet el govern espanyol suposa un "ridícul colossal" i ha alertat que això deixa Espanya en una "situació molt delicada". "És difícil trobar a la política espanyola un error més greu" que aquest, segons Aznar, que apunta que això constata "per desgràcia, l'estat de fragilitat en el qual es troba el país". Aznar ha destacat que Espanya és un país "amb enormes responsabilitats" en el camp geopolític i ha refermat la "importància" de les relacions amb els Estats Units, la Unió Europea, Llatinoamèrica i el nord d'Àfrica.

De fet, José María Aznar ha carregat contra Pedro Sánchez per l'actual relació d'Espanya amb Washington: "Hi ha hagut un pas enrere gegantí", creu el popular. "No hi ha diàlegs polítics seriosos, fins al punt que és impossible una conversa entre Biden i Sánchez, més enllà de l'episodi ridícul viscut a la cimera de l'OTAN a Brussel·les", ha dit Aznar. Sánchez va aprofitar el camí cap a la sala de reunions per parlar durant uns segons amb el president nord-americà, quan la delegació espanyola havia anunciat que es produiria una reunió bilateral entre els dos mandataris.