En plena campanya electoral a Andalusia, l'expresident del Govern espanyol José María Aznar també està de campanya... de presentació del seu últim llibre, El futuro es hoy, una obra que també serà presentada dimecres vinent a Barcelona.

Ahir mateix va aprofitar per presentar-lo a Màlaga, on aprofito per parlar de política i, seguint la tònica de la campanya andalusa, va parlar més de Catalunya. Així, va insistir que "Espanya viu políticament sense lloc a dubtar el pitjor moment des de fa 40 anys", afegint que "és un moment extraordinàriament difícil i perillós" perquè, entre altres coses, "no es desarticula un cop d'Estat; no es posa límit a les insolvències separatistes; no es posa límit a la desarticulació de l'Estat; no s'enforteix Espanya; i no ens ocupem de les qüestions econòmiques".

També ha qüestionat la legitimitat del Govern espanyol, relatant que li pregunten moltes vegades fora del país què passa a Espanya i ha assegurat que "és molt difícil" d'explicar. "Com expliques que al teu país estan governant unes persones que no els han votat, una altra cosa és que hagin arribat per un mecanisme constitucional; però que tenen minoria al Parlament i que estan avalats pels radicals més radicals amics de Veneçuela i l'Iran i finançats per Veneçuela i l'Iran i pels que es volen carregar Espanya?", s'ha preguntat.

"Situació radicalment indesitjable"

A més, Aznar ha assegurat que el d'ara a Espanya amb l'Executiu del PSOE, presidit per Pedro Sánchez, és una situació, des del punt de vista polític, "no només manifestament millorable sinó radicalment indesitjable". Així mateix, ha lamentat que Espanya, políticament, "està en unes condicions penoses" i ha advertit del "desordre". "Com abans sortim d'això d'ara, tant millor", ha afirmat.

De la mateixa manera, ha afegit que "l'enteniment i refundació del centre dreta és vital, essencial, per al manteniment de l'Espanya constitucional i per evitar els riscos majors que té" el país, que en aquests moments és, ha dit, el "desordre" i "un cop d'estat secessionista, que allà segueix".

Sobre Espanya, ha assegurat que ha tingut "un èxit històric sense precedents". "És un altre país", ha valorat, agregant que això s'ha aconseguit, a més de per l'aportació de molts, per la Constitució "que no és el problema d'Espanya, és la solució" i per "una sèrie de pactes en els quals es va forjar la transició i que, desgraciadament, han estat trencats".

Aznar, així mateix, ha dit que cal "denunciar de manera molt clara a tots aquells que no només volen trencar Espanya, si no que volen acabar amb la Constitució".