L'expresident del govern espanyol i president de FAES, José María Aznar, ha advertit aquest dimarts que si governen les esquerres a Espanya, els presos polítics podrien ser indultats. L'expresident espanyol ho ha comparat amb els indults que es van concedir al Govern després dels fets d'octubre del 1934. Concretament, Aznar, ha assegurat que "com els errors es repeteixen" no es pot tornar a donar el govern espanyol a la conjunció entre l'esquerra i els independentistes.

En la presentació de la biografia d'Alejandro Lerroux, titulada Lerroux. La República liberal que edita la mateixa FAES, ha assegurat que aquella campanya es va fer després de la revolució del 1934, en la segona república,"amb els antecessors dels qui avui s'asseuen a la banqueta del Tribunal Suprem i ha instat a "no repetir aquell error".

Segons ha manifestat Aznar, Catalunya serà "la responsabilitat més greu que recaurà sobre el futur govern" i serà també la mesura per la qual haurà d'exigir "comptes de la seva labor" i ha reclamat que, arribats a aquest punt, l'Estat "posi fi a aquest desafiament continu" de l'independentista.

Aznar ha criticat que polítics que porten la societat "a un carreró sense sortida" siguin considerats com a líders i que es proposin diàlegs amb els qui "no tenen la mínima bona fe, i de la disposició, no ja per a un diàleg, sinó per a una simple conversa". Durant la presentació del llibre sobre Lerroux, ha fet contínues comparatives entre la situació actual i el passat i ha retret que n'hi ha que "busquen guanyar 80 anys després guerres que els espanyols ja no viuen".

Durant aquesta presentació, Aznar també ha tingut temps de defensat la candidatura de Cayetana Álvarez de Toledo al Congrés per Barcelona, encara que sense referir-se expressament a ella, en recordar que Lerroux va ser diputat per Barcelona sense ser català, una cosa que demostra "que es pot".