L'expresident espanyol i president de FAES, José María Aznar, ha assegurat aquest dilluns que l'única manera d'evitar una crisi constitucional i del sistema a Espanya és amb una aliança entre el PP i el PSOE i que en cap cas no pot estar encapçalada per Pedro Sánchez. Per a Aznar, amb un govern integrat per PSOE, Podemos i els independentistes, Espanya va "de manera vertiginosa a una crisi constitucional i del sistema de conseqüències devastadores" i ha defensat que és responsabilitat de tots els altres frenar l'esmentada opció.

També ha assenyalat que afavorir un govern de Sánchez per mitjà d'una abstenció perquè no hagi de pactar amb Unidas Podemos i separatistes tampoc és opció. "Qui pretengui plantejar en aquests moments i en aquesta situació qüestions relatives a abstencions tècniques està sincerament fora de la realitat, totalment fora de la realitat", ha assegurat.

En un acte de la fundació que presideix, Aznar ha plantejat que no resulta "creïble o concebible que la mateixa persona que negava que anava a fer aquesta aliança contra els interessos d'Espanya" pugui ara "encapçalar una aliança constitucional contra el que està fent ara". "Plantejar l'esmentada possibilitat és una broma", ha subratllat.

Així doncs, i ja que "hi ha persones que han perdut totalment la seva respectabilitat" en defensar una cosa i actuar de manera contrària, tots "els altres hem d'afrontar la nostra responsabilitat". Una aliança de partits constitucionals "que no pot estar encapçalada per qui està fent la contraaliança".

Segons la seva opinió, tal i com està plantejada la governabilitat després d'unes eleccions que ha portat a 16 partits al Congrés dels Diputats, "estem vivint un procés de desintegració" d'Espanya ja que suposa "posar Espanya a punt del cantonalisme una altra vegada".

En l'acte, convocat per presentar un informe sobre el futur de l'OTAN, l'expresident i exlíder del PP ha plantejat que el fet que pugui arribar al govern d'Espanya "un grup que és justament la representació d'allò que l'OTAN històricament ha derrotat, que representa al comunisme, amb tendències chavistes, autoritari i totalitari i que qüestiona la mateixa existència de l'Aliança, ens ha de generar moltes preocupacions".