La presidenta de la Comunitat de Madrid i líder del PP madrileny, Isabel Díaz Ayuso, ha assegurat aquest dilluns que "el terror" ha aconseguit els seus objectius "en alterar el mapa electoral al País Basc", fent referència a la possible victòria de Bildu a les eleccions a Euskadi el pròxim 21 d'abril. "Ara, està cada vegada més prop de la independència, el somni històric d'ETA. Que s'annexioni Navarra i s'imposi un govern d'ultraesquerra nacionalista i independentista, és a dir, el menys basc que pot existir", ha etzibat Ayuso en una intervenció aquest dilluns en un esmorzar informatiu del Club Segle XXI. 

La presidenta madrilenya ha presentat el candidat del Partit Popular al País Basc, Javier de Andrés, com una alternativa a la victòria de l'esquerra abertzale. "El terrorisme no pot consagrar-se com una manera d'arribar a la política i el poder", ha dit Ayuso, qui, alhora, ha carregat pels pactes entre el PSOE i Bildu al Congrés dels Diputats. "Els antics assassins són ara socis del govern de Pedro Sánchez, a qui mantenen amb els seus vots i els seus pactes secrets", ha etzibat la líder dels populars a Madrid. 

"Algú sap el que va pactar Bildu amb Sánchez a canvi de la investidura? Jo no, i va ser el primer pacte i no els va costar res. Segueixo insistint que s'hauria de portar Bildu davant del Tribunal Suprem per incloure sempre condemnats per terrorisme a les seves llistes, per no ocultar-ho ni en la seva última imatge de campanya", ha remarcat a continuació.

Missatge als joves bascs

En aquest sentit, la dirigent madrilenya ha posat l'accent que "els joves bascos ni tan sols saben" del que s'està parlant en aquest aspecte i és difícil explicar "tanta falsedat". "Com explicar-los tanta falsedat? Com demostrar-los que tot això ha passat quan els que s'autodenominen 'forces de progrés' homenatgen presos i se'ls tracta com a herois? Només amb fets podran comprovar que la història és veritat", ha assenyalat.

A més, ha sostingut que "ara, el PNB, com els socialistes, estan provocant a marxes forçades una pretesa lluita de classes que abandoni la que sustenta la prosperitat i la convivència al País Basc, que és la classe mitjana". Considera que "pressionats per l'auge de la vella Batasuna, els dos partits han comprat el discurs antisistema dels hereus d'ETA".

Carrega contra el PNB i socialistes

A parer seu, és que "no saben com encertar la tecla electoral", estan "perduts" i "en la seva deriva han renunciat a defensar la prosperitat i la llei per mimetitzar-se amb els més extremistes". Ayuso considera que al País Basc "no s'ha respectat la llibertat i els successius governs maquillen la seva gestió amb el greuge i la demanda permanent, l'apel·lació a supòsits drets històrics, falsejant la veritat i promovent identitats que et garanteixen una subvenció i el reconeixement públic encara que ni tan sols ho mereixis per mèrits propis". "Han euskaldunitzat la societat basca, esborrant tota petjada de les seves arrels, com van esborrant la seva herència occidental, sense cap objecció", ha etzibat.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!