Isabel Díaz Ayuso ha llençat per terra l’estratègia d’Alberto Núñez Feijóo per seduir el PSOE. En les últimes hores, el líder del PP ha convidat els socialistes a parlar tractant-los de “partit d’Estat”, però a Madrid li han assenyalat el camí a seguir. La presidenta de la Comunitat recomana a Feijóo que ho deixi estar, que passi a l’oposició i que no negociï la investidura amb Pedro Sánchez, de qui ha dit que “té un pacte amb Carles Puigdemont”. “Sempre he dit que amb el desastre no s’ha de pactar”, ha assegurat Ayuso en referència al president en funcions.

Un dia després que Feijóo s’obrís a parlar amb Sánchez un cop s’hagués fet el recompte del vot exterior, Ayuso s’obstina a contradir el full de ruta de Feijóo, a qui ha descartat disputar-li el lideratge del partit. “Sánchez ho té tot pactat. Amb aquestes dues setmanes i amb Espanya de vacances s’assegurarà per la porta del darrere la permanència al poder a tota costa i vendrà la nostra nació als enemics”, ha afirmat des de la seu del Partit Popular, al carrer Génova de Madrid. “Mai un perdedor de les eleccions s’havia recolzat en delinqüents i enemics d’Espanya per ser president del govern”.

Tot i pronosticar aquest escenari en les pròximes setmanes, Ayuso confia en la fortalesa del PP en comunitats autònomes, ajuntaments i al Senat per frenar qualsevol iniciativa que, al seu entendre, pugui “modificar l’Estatut de Catalunya i el País Basc”. “Volen substituir l'Estat per una reforma federal plurinacional, sense sobirania ni unitat nacional: els fan nosa la Corona i els símbols de la Transició”. A la vegada, creu que el PP ha de construir un mur institucional per “obrir comissions” que, segons el seu parer, “donin informació real sobre els autèntics pactes que hi ha a Espanya i que s’estan ocultant als espanyols”. En aquest sentit, defensa que permetrà conèixer “els pactes amb Otegi i els colpistes catalans”.

L’estripada contra Sánchez ha conviscut amb el respecte cap a l’intent de Feijóo de formar una majoria, encara que ella no és gens optimista: “Res li impedeix buscar alternatives al projecte de destrucció d’Espanya”. Ademés, ha afirmat que veu “bé” que ho lluiti, per bé que ha determinat que serà “francament difícil” entendre’s amb el PSOE, tenint en compte que “el seu objectiu és fer fora el PP de les institucions”.

Ayuso descarta disputar el tron a Feijóo

La presidenta de la Comunitat de Madrid ha defensat el lideratge de Feijóo al capdavant del partit i ha desmerescut la posició de la seva antecessora a la regió, Esperanza Aguirre, que aquest dimecres ha criticat l’estratègia de Feijóo durant la campanya electoral i ha defensat els pactes amb Vox. “No pot ser que dijous passat estiguéssim en un míting aplaudint-lo i el dimarts, llançant-lo per un pont. No funcionem així, no som 'podemites'”, ha afirmat Ayuso, que ha refermat que el gallec és “la persona idònia” per presidir el govern de l’Estat.