La victòria pírrica del Partit Popular (PP) a les eleccions generals del passat 23 de juliol ha remogut tota la formació. La promesa del que en el seu moment es va anomenar efecte Feijóo s'ha esvaït i ha deixat amargor entre els líders populars. Una de les més vocals en la seva crítica ha estat l'expresidenta popular de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, qui considera que el principal error és girar l'esquena a Vox durant la campanya. "Crec que hem de fer una profunda reflexió. No hem de demonitzar Vox com fa l'esquerra. Són els únics amb qui podem pactar", ha afirmat aquest dimarts a Catalunya Ràdio. 

Aguirre ha sostingut que els votants de Vox i PP són majoritàriament els mateixos i ha demanat que torni la unitat a la dreta espanyola. Per la popular l'època daurada de la unitat entre diversos corrents de la dreta va ser durant el lideratge de José María Aznar. I ara? Aguirre apunta a l'exemple de l'actual presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso: "Ha aconseguit que molts votants de Vox la votin". 

Compartint possibles votants Aguirre ha blanquejat els posicionaments del partit d'extrema dreta de Santiago Abascal. "Vox és un partit perfectament constitucional, molt més que Bildu, ERC o Junts, que donen cops d'estat", ha sentenciat i ha afegit: "Vox no parla de violència masclista, però sí intrafamiliar, és igual com ho digui. A més, no són homòfobs, està ple de gais, que els conec jo. És un partit constitucional que defensa Espanya". 

Els auguris d'Aguirre després del 23-J 

Esperanza Aguirre dona per fet que governarà Pedro Sánchez, ja que considera que "Cedirà en tot el que demani Bildu i els independentistes". També descarta que per ara el PP pugui fer-se amb les claus de La Moncloa. Tanmateix, no s'ha mullat quan li han preguntat pel futur de Feijóo, el qual ha estat qüestionat després dels resultats de diumenge. En especial després dels crits que clamen per Ayuso a la celebració de la nit electoral. 

Com ja ha avançat els darrers dies, Aguirre aposta per una reedició del govern de Pedro Sánchez com el més possible. Anteriorment, ha advertit que el resultat del PP pot "fins i tot no millorar" en cas que es donés una repetició electoral. "Hem de canviar l'estratègia, l'estratègia bona va ser la d'Aznar", insisteix subratllant que al PP han d'estar "còmodes" tots els sectors a la dreta del PSOE, "liberals, democristians i fins i tot socialdemòcrates". Finalment, ha sentenciat que "Espanya està en el moment més difícil des de la mort de Franco".