La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha decidit tornar a tancar el territori. Concretament, Madrid imposarà un confinament perimetral del 4 al 14 de desembre, fet que inclou el pont de la Puríssima, per evitar entrades i sortides "innecessàries", segons avança La Sexta

El pla de Madrid, que anunciarà el viceconseller de Salut Pública, consisteix a controlar els accessos a Madrid a partir del divendres 4 de desembre fins al dimarts dia 8. D'aquesta manera, Madrid se suma a altres territoris que també han decidit mantenir-se tancats com Catalunya, Ceuta i Melilla, Múrcia, Navarra, Astúries o el País Basc.

Ayuso, molt crítica amb els tancaments perimetrals

Ayuso es va mostrar contrària als tancaments perimetrals més dies dels necessaris quan es va decretar l'estat d'alarma i va apostar perquè es fessin únicament en moments en què la mobilitat era elevada. Així, el govern de Madrid va decretar el tancament per al pont de Tots Sants, en el qual se solen produir un milió de desplaçaments, i per l'Almudena.

Control policia Madrid confinament EFE

Control policial a la sortida de Madrid durant el tancament de Tots Sants / EFE

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, va acabar cedint a la petició de la comunitat, però va indicar que en el futur si es volia un tancament inferior a l'establert al decret de l'estat d'alarma, s'havia de comunicar primer al govern espanyol.

La cartilla madrilenya

Una altra de les novetats del govern de Madrid per contenir la pandèmia és la implantació, "pròximament", de la cartilla Covid-19 anunciada al juliol per la presidenta madrilenya, on s'inclourà la història clínica de cada pacient sobre PCR, proves serològiques i tests d'antígens.

Segons han indicat a Efe fonts de l'executiu autonòmic, el que es farà és "un abocament a la targeta sanitària virtual" de les dades diagnòstiques del pacient que s'hagi realitzat aquestes proves, tant al sistema públic de salut com en laboratoris privats.

D'aquesta forma, una persona podrà acreditar que té un resultat negatiu en una PCR a través del seu mòbil si necessita viatjar.

Madrid abaixa el llindar per aplicar restriccions

La Conselleria de Sanitat de la Comunitat de Madrid ha decidit abaixar fins als 400 casos per cada 100.000 habitants el llindar pel qual s'apliquen les restriccions quirúrgiques al moviment, la qual cosa implica que diverses zones bàsiques de salut (ZBS) d'Alcobendas, Fuenlabrada i la capital es veuran afectades per les mesures a partir de dilluns.