Resposta de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a la sonora protesta que aquest dilluns va rebre a la Universitat Complutense. La rèplica de la líder popular, segons recull l’agència Efe, desafia de forma irònica els manifestants i ho associa a la manera amb què anava vestida: “Deu ser perquè ahir portava la faldilla massa curta”. La presidenta ha censurat la protesta que va generar aldarulls al centre universitari el dia en què va rebre un homenatge, a la vegada que un grup d’estudiants va organitzar un acte contra ella.

“No acabo d’acostumar-me a uns polítics d’esquerra que cada cop són més puritans”, ha etzibat la presidenta madrilenya en una roda de premsa després del Consell de Govern, per afegir tot seguit: "El govern de Pedro Sánchez m’enviarà cada vegada més agents per atemorir-me i per crear al meu voltant un clima que no s’ha produït en tota la legislatura”.

La dirigent del PP ha indicat a la roda de premsa, on ha fet una valoració de la protesta de dilluns a la Facultat de Ciències de la Comunicació, que és on ella va estudiar. Ayuso ha considerat que la Complutense ha estat “el germen de Podemos”. “Soc una més en una llarga llista on hi ha polítics constitucionalistes, periodistes, artistes, empresaris...”, ha subratllat.

Ayuso veu la protesta com una cosa d'"extremistes"

Ayuso ha continuat la seva diatriba contra els manifestants denunciant que eren uns “extremistes” que s’estan apropiant de l’espai públic i les institucions. Segons ella, tenen un objectiu que és “mantenir-se vivint de la cosa pública mentre governa l’adversari, perjudicant-ho tot, també el funcionament dels serveis públics, que són de tots els ciutadans”.

La presidenta madrilenya ha anat més enllà i ha acusat l’esquerra de “dinamitar la convivència”, també a la universitat on es van instal·lar “fa dècades” partits com Herri Batasuna, ha dit. “I molts membres d'Esquerra Unida avui integrats a Podemos s’aliaven amb tots ells i ara hi continuen com a professors”, ha reblat.

Els periodistes li han plantejat preguntes sobre la vaga de sanitaris a l’atenció primària a Madrid. Aysuo ha afirmat que “no poden utilitzar-me per a una vaga política”. La presidenta ha afegit que en altres comunitats autònomes amb una sola reunió s’han posat d’acord els metges amb l’administració. Ayuso ha subratllat que, per exemple, a Aragó només dedicaran vuit milions a l’any per a l’atenció primària i a Madrid existeix en canvi un pla per tres anys dotat amb 200 milions. Segons ella, “Madrid és la peça a abatre el 28 de maig a les eleccions” i d’aquí sorgeixen totes les polèmiques.