Estudiants de la Complutense de Madrid s’han revoltat aquest dimarts contra la universitat per un homenatge del centre a Isabel Díaz Ayuso. Concretament, està previst que aquest dimarts s’entregui a la presidenta de la Comunitat de Madrid un premi com a alumna il·lustre, cosa que s’interpreta com un gest per beneficiar la imatge de la lideressa madrilenya, a només quatre mesos de les eleccions autonòmiques del 28-M. Ayuso, que considera que és “normal” que la universitat on ha estudiat la guardoni pel fet de ser presidenta de la Comunitat de Madrid, ha arribat al centre poc abans de dos quarts d’onze del matí.

Han estat uns 200 estudiants els que aquest dimarts s’han manifestat contra aquest homenatge a Isabel Díaz Ayuso, i han cridat consignes com ‘Ayuso, d’il·lustre no en té res’, ‘Visca la vida de les sanitàries’, ‘Ni un euro més per a la privada’ i ‘Les il·lustres estan fora’. Els manifestants s’han apropat a la facultat de Ciències de la Informació, i han protestat davant d’un important dispositiu de la policia espanyola, que ha establert diversos cordons per protegir Ayuso dels manifestants, i garantir que no accedissin a l’edifici.

Amb un dispositiu replet de furgonetes policials, el CNP s’ha encarregat de controlar que dins l’edifici només hi accedissin alumnes amb carnet de Ciències de la Informació. Això ha generat alguns moments de tensió, ja que molts estudiants d’aquesta facultat no portaven avui el carnet a sobre. Durant els moments de tensió també hi ha hagut consignes contràries al rector de la universitat, Joaquín Goyache, per homenatjar i protegir la presidenta de la Comunitat de Madrid: “Ayuso mata avis i aplaudeix el rectorat.

La protesta no ha estat protagonitzada només per estudiants. També s’han sumat a la protesta contra l’homenatge a Ayuso 'iaioflautes' i sanitaris, així com personal de residències de la gent gran de la capital espanyola. De fet, no es tracta d’una entrega de premi que hagi indignat només l’alumnat. També s’han mostrat en contra professors i catedràtics de la Complutense. Cal recordar que Ayuso ha fet algunes manifestacions contràries a l’evidència d’un canvi climàtic, per posar algun exemple.

Nou xoc entre Ayuso i Feijóo

Ayuso també va ser notícia aquest dilluns per manifestar-se de forma contrària a la mesura estrella que va proposar el president del PP, Alberto Núñez Feijóo: que a les eleccions municipals governi la llista més votada. En una entrevista a Antena 3, va ser ella mateixa qui va recordar que ella va convertir-se en presidenta de la Comunitat de Madrid sent la segona llista més votada, gràcies al suport de Vox i Ciutadans, i evitant així un executiu governat pel socialista Ángel Gabilondo amb el suport de Más Madrid i Podemos.