El canvi climàtic és una de les principals preocupacions arreu del món i s'ha estès la idea que les mesures per pal·liar-lo no són només una necessitat sinó gairebé una exigència, encara que molts experts adverteixen, ja que probablement els seus efectes més dràstics siguin a hores d'ara irreversibles. Aquestes tesis, però, com sol passar, també es troben amb l'oposició d'algunes persones negacionistes de la realitat, que defensen que l'emergència climàtica no existeix i que el que estem vivint en l'actualitat, com ara rècords de temperatura i una sequera molt preocupant, no és més que quelcom transitori. Ara, amb l'última intervenció d'Isabel Díaz Ayuso a l'Assemblea de Madrid, sembla que la madrilenya s'hagi afegit a aquests negacionistes barrejant ous amb caragols, ciència i comunisme, i emprant una frase que podria haver signat fa uns anys Mariano Rajoy. 

Preguntada en ple per aquesta qüestió, Ayuso ha acusat a l'esquerra de confondre la ciutadania amb els termes "canvi i emergència" climàtica per imposar nous costums que empobreixen i van contra el consum i l'ocupació. Aquest discurs és similar al que va utilitzar quan el govern espanyol va presentar el seu pla per reduir la despesa energètica, que va enfurismar a la madrilenya. A més, cal tenir en compte que el concepte "emergència climàtica" va aparèixer per primer cop als Acords de París i, per tant, és un terme acceptat arreu. De fet, tal com li ha recordat Rocío Monasterio, de Vox, el PP va votar el 2019 a favor de declarar l'emergència climàtica a Madrid, contradient el seu discurs. 

Ayuso, contra l'evidència científica 

En la seva habitual defensa de la llibertat i de la mateixa manera que durant la pandèmia defensava la restauració, ara en la crisi climàtica ha abanderat la lluita dels comerciants: "Esteu barrejant els aparadors amb el fum dels cotxes. Per què han d'assenyalar els comerciants, que sempre estan amenaçats pel BOE i les multes com a culpables del canvi climàtic?", ha reiterat Ayuso. 

Ha estat llavors quan ha demostrat que ha après del millor a l'hora de formular frases sense sentit, i emulant a Mariano Rajoy ha deixat caure una frase que ningú ha acabat d'entendre. "Miri, senyoria, d'ençà que la Terra existeix, des del seu origen, hi ha hagut sempre canvi climàtic. Hi ha hagut cicles. Nosaltres haurem de posar mesures per pal·liar-lo, però no poden seguir contra l'evidència científica, únicament perquè sempre tenen darrere, al seu cap, que es diu comunisme", ha dit Ayuso. De nou, Ayuso menteix, perquè cada cop hi ha més estudis científics que confirmen l'evidència.