Estudiants, docents i treballadors de la Universitat Complutense de Madrid (UCM) es van concentrar aquest dimarts contra el reconeixement de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, per la UCM com a alumna il·lustre al crit de "fora feixistes de la universitat". Al voltant de dues-centes persones, cridant missatges com "Ayuso d'il·lustre no en té res", "Visca la lluita de la sanitàries", "Ni un euro més per a la privada" i "Les il·lustres estan fora", es van acostar tot el possible al edifici de la Facultat de Ciències de la Informació protegit per policia espanyola. Quan va arribar a la universitat, la presidenta madrilenya va rebre una bona escridassada, però certs diaris espanyols la protegeixen, així que Ayuso, si el que vols és llegir que el que et va passar és una 'animalada' i no pas llibertat d'expressió, comença per mirar la portada de l'ABC. "La intolerància es matricula a la Universitat", titula el citat diari que comparteix una fotografia de la presidenta madrilenya sortint protegida del centre davant d'una multitud de càmeres. El rotatiu, a més, acusa el ministre d'Universitats, Joan Subirats, de permetre-ho.

ABC
ABC

La mateixa imatge d'Ayuso apareix a la portada d'El Mundo, però sense carregar contra els protestants: "Ayuso, alumna il·lustre a la seva universitat entre insults". El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha acusat directament el govern espanyol  d'"encoratjar" i "recolzar" les protestes i insults que ha patit la presidenta, a l'acte de la Universitat Complutense on se la reconeixia com a alumna il·lustre. El titular de la jornada, però, és en clau internacional ja que, finalment, Alemanya enviarà els seus tancs Leopard a Ucraïna, fet que deixa a l'estat espanyol pendent de si Pedro Sánchez farà el mateix. Per ara, el president espanyol assegura que està esperant per coordinar-se amb "la resta d'aliats" europeus.

El Mundo
El Mundo

El País se centra en la guerra a Ucraïna després que Alemanya hagi acabat cedint a les pressions dels aliats i hagi autoritzat l'enviament de tancs Leopard 2 a Ucraïna. Segons fonts governamentals citades pel diari Der Spiegel, la decisió també aniria acompanyada del lliurament de tancs Abrams per part dels Estats Units, un altre dels vehicles de combat que, segons els experts, millorarien substancialment la capacitat militar de l'exèrcit ucraïnès. La notícia arriba el mateix dia en què Polònia havia presentat una sol·licitud formal a Alemanya per entregar a Kíiv 14 tancs Leopard 2, que al ser de fabricació germànica necessiten el vistiplau de Berlín per poder ser reexportats.

El País
El País

Aquesta portada no sorprèn, era evident que La Razón tancaria files amb la presidenta de Madrid després de la seva visita a la Complutense: "Circ per embarrar el títol a Ayuso". La presidenta de la Comunitat de Madrid va assegurar que sent "pena" pel que va passar a la Universitat Complutense de Madrid al voltant de l'acte on se la reconeixia com a alumna il·lustre i va criticar tant que alguns ministres hagin emparat el que ha passat com que "Podem" i "exrectors" hagin "escalfat el cap" als alumnes.

La Razón
La Razón

L'enviament de tancs a Alemanya és el titular principal de La Vanguardia, però la fotografia és per a la triple vaga d'aquest dimecres. Els metges mantenen les convocatòries de vaga del dimecres i el dijous després de no aconseguir un acord amb la Conselleria de Salut de la Generalitat en les tres reunions de negociació prèvies a l'aturada, que ha encapçalat el conseller de Salut, Manel Balcells. Aquest dimecres també hi ha vaga de professors i mestres i de taxistes. El sector del taxi es mobilitzarà per denunciar el que consideren "abusos" de les plataformes, a les que acusen d'incomplir la normativa catalana.  

La Vanguardia
La Vanguardia

El Periódico​ es centra en la vaga de metges d'aquest dimecres: "La sanitat desbordada protesta al carrer". El sindicat de metges manté el pla previst per a aquest dimecres en el qual els facultatius estan cridats a les 10 hores davant la Conselleria de Salut i preveuen recórrer la Gran Via de Carles III i la Rambla del Brasil fins a l'Estació de Sants de Barcelona. El divendres a les 15.30 hores s'han tornat a citar per reprendre les negociacions una vegada superades les dues jornades de vaga per trobar una solució i amb la convocatòria d'aturades parcials del sindicat de metges prevista entre l'1 i el 3 de febrer en l'horitzó.

El Periódico
El Periódico

"Pressió a Espanya", indica El Punt Avui en referència a la investigació de l'ús de Pegasus a Espanya. El comitè de l'Eurocambra que investiga l'ús de programaris com Pegasus a la Unió Europea ha acordat enviar una missió a Espanya el 20 i 21 de març. La decisió l'han pres en una reunió els coordinadors del comitè, que ja ha fet missions a Israel, Polònia, Grècia i Xipre i viatjarà a Hongria al febrer. La missió a Espanya ha tirat finalment endavant després que l'Eurocambra hagi ampliat tres mesos més la durada del comitè, que inicialment tenia previst un mandat d'un any. 

El Punt Avui
El Punt Avui

Finalment, l'Ara destaca l'autorització d'Alemanya d'enviar tancs a Ucraïna. Per la seva banda, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha afirmat que Espanya "mantindrà la unitat" i es "coordinarà amb la resta d'aliats" de l'OTAN, en especial amb Europa, en l'enviament de tancs. Sánchez ha reaccionat així a la decisió d'Alemanya, que finalment ha cedit a les pressions. Els EUA també hi enviaran tancs Abrams. El cap de l'executiu espanyol ha defensat que tots els països aliats han d'actuar conjuntament i ha dit que caldrà veure ara en "què se substancia" la decisió d'Alemanya.

Ara
Ara