La tensió que es viu a l'Assemblea de Madrid es repeteix cada setmana. Les protagonistes acostumen a ser sempre les mateixes: la presidenta popular de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i la cap de l'oposició, Mónica García de Más Madrid. Avui, però, ha arribat al seu màxim. Després d'una nova entrega de retrets, Ayuso ha justificat que la tensió, les faltes de respecte i fins i tot els insults, formen part del terreny parlamentari autonòmic i ha conclòs: "A la política es ve plorat de casa".

Aquesta ha estat la resposta de la líder del PP a García quan aquesta li ha recordat els insults que ha rebut en els darrers mesos per part d'Ayuso: "Etarra, bolivariana, que estic desesperada, que tinc la cara de 'mustia', que faig cara 'de asquillo', que si ballo, que si deixo de ballar, que si menjo més o menys, que si treballo més o menys. Però darrerament ja ha creuat tots els límits quan m'ha dit que aquí vinc a fer teràpia perquè a casa meva, la meva família, no em suporta". I García ha afegit: "Exigeixo més respecte per la salut mental, aquesta hauria de ser una de les seves majors preocupacions, el seu bullying polític i institucional no em farà baixar el cap, sinó tot el contrari".

Aquí és quan Ayuso li ha retret la frase del titular, sobre que "a la política es ve de casa plorat" però no n'ha tingut prou i ha seguit: "Sempre entra en aquests debats, vostè no és sanitària ni política. Jo crec que deu ser molt dur per vostè entrar en aquesta cambra per destrossar la meva família i no suporta quedar en evidència. Faci com els del PSOE, sigui substituïda per un altre company que pugui estar a l'alçada. S'ha d'estar preparat per arribar a aquest ple i treballar amb responsabilitat".

La polèmica ha seguit a twitter i García ha tornat a respondre: "En la política he plorat molt, és clar, i espero no perdre mai la sensibilitat i la humanitat. Qui la perdi no hauria de ser política". De moment, els retrets han acabat aquí... Fins a un proper ple. Ayuso i García són les grans protagonistes de l'Assemblea però darrerament, la presidenta madrilenya també protagonitza alguna picabaralla amb Vox, amb qui va ser investida en les darreres eleccions. La ultradreta retreu el que consideren que és una inseguretat derivada dels immigrants a la Comunitat i Ayuso ja ha contestat a aquest tema: primer replicant que considera que és demagog posar les culpes únicament a la immigració, en darrer terme, que ella no té competències perquè la seguretat en aquesta matèria depèn del govern central.