De poc ha servit que Madrid acollís el desembre passat la cimera del clima COP25, on es va llançar un missatge d'alerta sobre els efectes de la contaminació en la salut de les persones. Així es desprèn de les paraules de la presidenta de la Comunitat de Madrid, la popular Isabel Díaz Ayuso, que aquest dimecres ha assegurat que "ningú no ha mort" per contaminació a Madrid. Segons Ayuso l'alarma de salut pública "no és real", ja que Madrid "està fent les coses correctament".

Igual com Rajoy, que en un primer moment va negar l'existència del canvi climàtic, Ayuso, en una entrevista amb la Cadena SER, ha restat importància a l'impacte de la contaminació en la salut i ha defensat que Madrid tendeix cap al grup de ciutats "cada vegada més verdes i netes". La presidenta ha assegurat que no vol "que es creï una alarma de salut pública, perquè no n'hi ha. Madrid és una de les ciutats amb la longevitat més gran del món, amb un dels millors sistemes de transport."

La declaracions d'Ayuso han estat contestades a les xarxes. Així Juan López Ugalde, diputat d'Unidas Podemos i exdirector de Greenpeace, ha demanat la dimissió de la presidenta de la Comunitat de Madrid.

Les xifres contradiuen la presidenta de Madrid. Un informe difós el setembre passat revela que que Madrid i Barcelona han registrat 28.339 morts prematures per culpa de la contaminació atmosfèrica en l'última dècada, la qual cosa representa el 30,5% del total a Espanya.