La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha revelat una estratègia conjunta entre el seu govern, la justícia i el mateix rei Felip VI per impedir que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez "canviï el país per la porta del darrere".

Així s'ha expressat en una entrevista a El Mundo, on ha acusat l'Executiu de coalició del PSOE i Unidas Podemos de ser "el més autoritari de la història de la democràcia". Segons ha explicat, "si ningú no fa res, autèntiques barbaritats semblaran normals". "Som davant el govern més autoritari de la història de la democràcia. La Justícia, la Comunitat, el Rei o les lleis són impediments perquè Pedro Sánchez canviï aquest país per la porta del darrere, com pretén", ha insistit.

pedro sanchez isabel díaz ayuso madrid  - Efe

Imatge de la compareixença que Sánchez i Ayuso van fer fa unes setmanes | Efe

En aquesta línia, Ayuso ha sostingut que el govern espanyol no té cap justificació per haver decretat l'estat d'alarma i ha insistit en què les seves "mesures moderades" estaven funcionant. "Nosaltres hem apostat per un pla intermig, quirúrgic i selectiu en el qual detectem a les persones que estan contagiant perquè la resta pugui seguir guanyant-se la vida", ha afirmat. 

Menys proves, menys casos

Així doncs, ha afirmat que la situació de la pandèmia del coronavirus a Madrid ha millorat en els últims dies fins a baixar la incidència acumulada de 500 casos per 100.000 habitants, un dels tres requisits establerts pel govern de Sánchez per declarar l'estat d'alarma. Tot i que no ha esmentat que una de les possibles causes és que ara s'estan fent menys proves PCR.

"Els tres indicadors que el govern espanyol ha utilitzat els van fabricar 'ad hoc' un cap de setmana per tancar només Madrid", segons Ayuso.

En una nova carregada contra el govern de Pedro Sánchez, la popular ha assegurat que al president socialista "li agrada l'alarma, l'alerta, la por perquè la gent necessiti ser tancada i ser dirigida". També ha acusat l'Executiu i el ministre de sanitat, Salvador Illa, de mentir des del començament de la crisi. "En el rànquing de les mentides, el govern és indiscutiblement el clar campió", afirma.

Per últim, la presidenta ha reiterat que no hi haurà avançament electoral ni moció de censura a Madrid: "Al PP i Ciudadanos ens uneixen més coses que ens separen", assegura.

Tot i que Sánchez va decretar l'estat d'alarma a Madrid aquest divendres, 24 hores després va saltar-se'l per viatjar fins a Portugal per tobar-se amb el primer ministre d'aquest país, António Costa, en el marc de la XXXI Cimera hispano-lusitana.