En la recta final de les eleccions gallegues, el nerviosisme del Partit Popular ha dut a tots els seus pesos pesants a saltar al quadrilàter electoral. És igual el dirigent popular o la plataforma, que la trinxera serà les eleccions a Galícia. Així ha estat com la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha defensat que vol el canvi de què ha dut l'actual president argenti, Javier Milei, per a Galícia i Espanya. Tanmateix, aquest canvi s'ha traduït per l'Argentina com a més inflació encara, pèrdua d'inversions i manifestacions massives.

"Penso que el canvi a Argentina, el gloriós canvi a Argentina que hem defensat des de Madrid, perquè hagi estat possible, s'ha hagut de concentrar el vot, en el cas d'Argentina al voltant de Milei, que és una realitat el que ens juguem nosaltres a Galícia", ha declarat en una entrevista a Radio Mitre, un mitjà argentí. Ayuso segueix la línia dels populars els darrers dies: demanar unitat en els vots de la dreta. És a dir, apel·lar al vot de Vox. 

Una crida al votant de Vox

La formació d'extrema dreta de Santiago Abascal no aconseguiria prou vots per entrar al parlament gallec, segons les enquestes publicades fins ara. Així doncs, diversos dirigents populars han apuntat a aquesta base de votants de l'extrema dreta, presentant-se com l'única alternativa per parar al BNG. Per exemple, el portaveu del Grup Popular al Congrés, Miguel Tellado, va fer una crida a concentrar el vot de dretes en la llista del PP i no la de Vox, per les seves poques possibilitats i per poder "blindar Galícia". 

Per altra banda, el desembarcament de grans figures del PP a les eleccions gallegues desperta reticències al BNG. El diputat del partit al Congrés dels Diputats, Nestor Rego, considera "un insult" que la presidenta de la Comunitat de Madrid, participi en la campanya de les eleccions gallegues, així ho va expressar fa dos dies. Rego ha subratllat que la presència d'Ayuso consolida el model del PP per Galícia, un país "submís i dependent". El diputat del BNG feia referència a a un míting a Vigo (Pontevedra) en què el president gallec i candidat a la reelecció, Alfonso Rueda, comparteix escenari amb Díaz Ayuso.

 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!