La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, creix 15 escons de cop i ara seria la més votada a la comunitat, en perjudici de Cs, segons una enquesta del diari La Razón. Segons l'enquesta, el PP passa del 22,2 per cent de vots al 33,1 per cent, i de 30 escons a 45.

El PSOE perdria la primera posició i cauria un punt, del 27,3 per cent al 26,9 per cent, tot i que mantindria els mateixos escons que en l'actualitat, 37. El cop més gran se l'enduria Ciutadans (Cs), que es desploma al 12,3 per cent des del 19,5 per cent que va aconseguir en les últimes autonòmiques, i això el faria caure de 26 a 16 escons. Vox aguanta i només s'hi deixa dues dècimes, amb un escó menys. Podemos queda amb els mateixos 7 escons, i Más Madrid passaria de 20 a 16.

Amb aquest escenari, Ayuso dependria de Cs per governar. 

En plena celebració del 12 d'Octubre, Ayuso ha sortit aquest migdia al balcó de la seu de la Comunitat, a la Puerta del Sol de Madrid, i ha estat aplaudida per molts dels presents.

Ayuso saluda balcó La Sexta

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat