La recentment investida presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso (PP), ha fitxat com a conseller de Justícia, Interior i Víctimes del Terrorisme de l'autonomia el magistrat Enrique López, apartat dels casos Bárcenas i Gürtel per la seva afinitat amb el Partit Popular.

Enrique López, magistrat de l'Audiència Nacional i exmembre del Tribunal Constitucional (TC) i del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), és el primer conseller popular confirmat pel nou Executiu regional. Aquest nomenament ha sigut vist per la premsa espanyola com una picada d'ullet del PP a Vox per la seva trajectòria en la lluita amb ETA.

Des de l'equip d'Ayuso han destacat que el magistrat és "un dels grans experts en el tractament jurídic del terrorisme" tant d'ETA com jihadista. Han recordat que va crear i presidir l'Observatori de Violència de Gènere del CGPJ. López va ser vocal del CGPJ i magistrat del TC durant un any (2013-2014), fins que va dimitir el juny de 2014 després de ser imputat per un delicte contra la seguretat viària per conduir la seva moto sense casc, begut —va quadruplicar la taxa d'alcoholèmia permesa—, i saltar-se un semàfor en vermell a la Castellana.

A més, López va ser apartat dels casos Bárcenas i Gürtel per les acusacions que el vinculaven al PP. I és que havia sigut proposat per aquesta formació per ocupar diversos càrrecs i havia oferit diverses conferències pagades per FAES, fundació dirigida per l'expresident del govern espanyol José María Aznar.