Declaració d'intencions del PP a la Comunitat de Madrid. Isabel Díaz Ayuso, presidenta de la comunitat, ha anunciat aquest dimecres durant el debat d'investidura de la Comunitat de Madrid que modificarà la llei trans a la comunitat.  En una important declaració durant la primera sessió del debat d'investidura en el Ple de l'Assemblea de Madrid, la futura dirigent, amb majoria absoluta, ha anunciat les seves intencions de modificar una llei impulsada des del ministeri d'Igualtat del govern espanyol. No obstant això, ha deixat clar que ningú quedarà "desemparat dels seus legítims drets".

Sense donar més detalls de quines seran les modificacions sobre aquesta llei, que ha estat criticada per la dreta i ultradreta des d'un inici, aquesta declaració d'Ayuso marca una de les pautes de la que serà la campanya del PP de cara a les generals: confrontació total amb les propostes del PSOE. Aquesta decisió es produeix com a resposta a les peticions reiterades de Vox des de la seva entrada a la cambra regional. El partit ha presentat diverses lleis i proposicions en les quals demandava la derogació d'aquestes normatives. Ayuso, tot i anunciar la intenció de modificar la llei, ha volgut destacar la importància de "continuar protegint les persones transsexuals" i ha emfatitzat la necessitat de garantir la "qualitat legislativa i la constitucionalitat" de tots els articles de la llei. En aquest sentit, la dirigent madrilenya ha deixat clar que la modificació persegueix "mantenir els avanços" reeixits en la protecció dels drets de les persones trans.

La presidenta de la Comunitat de Madrid també ha manifestat el seu compromís amb la igualtat d'oportunitats per a les dones en l'esport i en tots els àmbits de la vida. Així mateix, ha destacat la importància de protegir els menors, garantir la llibertat educativa i de càtedra, preservar la seguretat jurídica, respectar la presumpció d'innocència, defensar la llibertat de premsa i evitar la criminalització de la intervenció dels professionals sanitaris.

Ayuso ataca Sánchez: "Bildu està governant"

Per altra banda, la candidata a la Presidència de la Comunitat, Isabel Díaz Ayuso, ha replicat al president del Govern, Pedro Sánchez, que "Bildu sí que està governant" el país i ha censurat el que "l'Espanya fidel sigui arraconada pel projecte de tints totalitaris i enginyeria social del 'sanchisme' i els seus socis". "Bildu sí que està governant Espanya, ells i els seus socis sí que han buscat el desprestigi o el menysteniment de les institucions: la Corona, els jutges, les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat i les Forces Armades, els funcionaris, l'Administració consultiva... com també s'ha assetjat des del poder a periodistes, empresaris, a l'oposició, o a qualsevol que critiqués el que ocorria o volgués actuar en llibertat", ha denunciat durant la seva intervenció en la primera sessió del debat d'investidura que se celebra aquest dimecres en l'Assemblea.