Isabel Díaz Ayuso va prometre ser “el pitjor malson” de l’independentisme i segueix en peu de guerra. Setmanes després de l’acord amb ERC per acabar amb el dumping fiscal, la presidenta madrilenya ha tornat a carregar contra els governants catalans, denunciant que han convertit “la Catalunya brillant i del seni” —segurament es referia a seny— en una “terra hostil” de la qual fugen les empreses però també els ciutadans. “Un català se sent més en llibertat” a Madrid “que a Catalunya”, ha arribat a dir la dirigent conservadora.

En una entrevista a Telecinco aquest dimecres, Ayuso ha tornat a defensar el seu model. Ha assegurat que “a Madrid ningú no et mira el DNI”, per exemple, o que “pots escolaritzar els teus fills en espanyol en llibertat”. També ha assenyalat que la capital va passar de ser la quarta economia d’Espanya a ser el motor econòmic gràcies a les baixades d’impostos. I també, ha afegit, perquè Catalunya ha perdut l’atractiu que tenia abans per culpa del nacionalisme.

“La meravellosa Catalunya ha perdut la seva essència. Ha deixat de ser la Catalunya brillant, amb seni (seny)”, ha lamentat la presidenta madrilenya. “Ara el nacionalisme, el provincianisme ha provocat que s’hagi convertit en una terra hostil”, ha reblat. Ha afirmat que això ha provocat un “èxode empresarial”, però també de famílies que venen a Madrid perquè “cada cop se senten menys a gust” a Catalunya”. Ha tornat a denunciar les despeses suposadament supèrflues de la Generalitat.

En canvi, Isabel Díaz Ayuso ha defensat que és una terra de llibertat. “Precisament els que fugen dels nacionalistes i venen a Madrid, el que els faltava és escoltar que els apujaran els impostos perquè el govern d’Espanya ha de tirar endavant uns pressupostos amb el pitjoret de la política”, ha criticat. En aquest sentit, ha avisat que ho portaran “tot als tribunals”. El que han de fer les altres comunitats, ha conclòs, és abaixar també la pressió fiscal.

L’hospital de pandèmies, “el millor del món”

La dirigent regional també s’ha referit al seu projecte d’”hospital de pandèmies” Isabel Zendal, que ha dit que és “un dels millors hospitals del món, el millor en pandèmies”. Ho ha dit malgrat que encara no té ni metges ni pacients, que segons ha dit començaran a arribar a finals d’aquesta setmana. Ha denunciat que les crítiques que té se situen en el marc d’una “campanya en contra”. Ha dit que ha "hagut de suportar una campanya de difamació contra el pobre hospital de més de dos mesos simplement perquè l'hem fet nosaltres". Si ho hagués fet Catalunya, ha contraposat, "hauria estat benvingut". Sempre Catalunya enmig.