La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, està de visita a Barcelona i no ha desaprofitat l'ocasió per criticar per "perniciós i injust" que es vulgui posar fi a la situació fiscal de la capital espanyola, on els tributs són generalment més baixos que a la resta de l'Estat.

En arribar a la capital catalana, Ayuso ha lamentat que amb la proposta d'harmonització fiscal "s'està intentant enfrontar territoris i tractar els madrilenys i la Comunitat de Madrid com si fos un paradís fiscal". "No és cert", ha continuat, i ha proposat abaixar els tributs "a la resta del país". "Si hi ha menys impostos, hi ha més feina i més recaptació a la vegada", ha argumentat.

L'objectiu d'acabar amb el dúmping fiscal a Madrid

La presidenta de la Comunitat de Madrid ha reaccionat iradament davant l'acord d'ERC i el govern espanyol per als pressupostos de l'Estat per a l'any que ve, que preveu que un comitè d'experts treballi per a l'harmonització fiscal amb l'objectiu de fixar un tipus mínim per a l'impost del patrimoni al conjunt de l'Estat espanyol amb l'objectiu d'acabar amb el dúmping fiscal de la Comunitat de Madrid. No és altra cosa que evitar que les rendes més altes optin per tributar a la capital d'Espanya perquè allà paguen menys impostos.

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha replicat a la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, que els espanyols no paguen les rebaixes fiscals dels madrilenys en general, però sí "de les grans fortunes i dels imperis econòmics de Madrid".

La reforma educativa de Celaá, al punt de mira d'Ayuso

La dirigent madrilenya comença aquest dijous una visita de dos dies a Barcelona per defensar l'escolarització en castellà després de l'aprovació de la reforma de la llei educativa coneguda com a 'llei Celaá', que elimina l'obligatorietat d'usar el castellà com a llengua vehicular. Ayuso ha explicat que és la quarta vegada que trepitja Catalunya aquest 2020 per "intercanviar idees" amb la ciutadania. "Vinc sovint a Catalunya, poques coses m'agraden més", ha afegit.