L'eurodiputada de Junts Clara Ponsatí ha advertit al Parlament Europeu que no s'ha de deixar enganyar per la decisió del govern espanyol d'indultar els nou presos polítics de l'1-O i ha insistit que centenars de persones estan encara pendents de judici davant "jutges que ignoren la presumpció d'innocència".

Ponsatí ha llançat aquest avís el mateix dia que els presos d'ERC indultats pel govern de Pedro Sánchez, Oriol Junqueras, Raül Romeva, Dolors Bassa i Carme Forcadell, han viatjat a Estrasburg. 

Mas Colell i Vivet

L'eurodiputada ha advertit en la seva intervenció que la guerra jurídica s'està imposant a Espanya a l'estat de dret, i ha posat com a exemples el conseller Andreu Mas Colell, al qual el Tribunal de Comptes reclama una fiança milionària, i Marcel Vivet, condemnat a cinc anys de presó després dels incidents registrats en una manifestació contra la violència policial.

"Què tenen en comú Mas Colell i Vivet? Són catalans, demòcrates, i víctimes de la persecució política a Espanya", ha reblat.

Arrossegats pel fang

Ponsatí ha acusat Espanya de desobeir les directrius que li va imposar el Consell d'Europa i ha reclamat al comissari de Pressupostos Johannes Hahn que estava present que garanteixi que l'Estat compleixi amb les seves obligacions. "No es deixin arrossegar més pel fang de la repressió espanyola", ha reclamat.

Precisament, Ponsatí s'ha reunit avui amb les seves companyes d'ERC al Govern, Dolors Bassa i Meritxell Serret, així com amb la presidenta del Parlament Carme Forcadell, i s'han fotografiat davant del Consell d'Europa, on fa dues setmanes es va aprovar la resolució que reclamava la posada en llibertat dels presos i l'acabament de la persecució contra els polítics exiliats.

Captura de Pantalla 2021 07 06 a les 19.15.23

 

A la imatge principal, l'eurodiputada Clara Ponsatí en un moment de la seva intervenció