El cantautor Lluís Llach ha advertit els podemites que "al pas que van" no se'ls entendrà si no rectifiquen el seguidisme a Pedro Sánchez en el govern espanyol.

"Al pas que aneu, ningú us reconeixerà d'esquerres", ha indicat Llach al diputat de Podem, Jaume Asens.

El cantautor ha fet l'escrit com a resposta a les explicacions de donava Asens desmarcant-se de la compareixença aquesta tarda del president espanyol en roda de premsa. "La compareixença del president Sánchez ha estat decebedora. Demostra molt poc sentit crític davant la fugida indigna de qui va ser cap de l'Estat. La ciutadania mereix que les forces d'esquerra estiguem a l'alçada", havia indicat Asens.

El president espanyol ha aprofitat aquesta tarda la roda de premsa de balanç de govern, per sortir en defensa de la monarquia espanyola, i del règim del 78, mentre s'ha negat a explicar la intervenció que ha tingut el seu executiu en la fuga de Joan Carles I, al·legant que és matèria confidencial. El mandatari espanyol fins i tot ha evitat explicar a quin país és hores d'ara el monarca emèrit, i ha assegurat que ho desconeix. "No tinc informació d'on és", ha deixat anar davant la incredulitat general.

Sánchez ha intentat posar sordina de forma sorprenent a l'exili reial, fins al punt que només ha abordat la monumental crisi institucional a preguntes dels periodistes en el tram final de la seva compareixença.