Una veïna del barri de la Pujada Roja de Manresa ha denunciat que li han pintat amb pintura blanca la porta de casa i li han fet una marca feixista perquè hi tenia uns cartells on reclamava 'Llibertat dels presos polítics' i 'Democràcia'. La dona, Sati Anton, de 80 anys, ha explicat que va penjar els cartells, que han estat arrencats, després de l'1-O.

Qualifica els fets "d'un atac a la llibertat d'expressió" i recorda que "és casa seva" i que té tot el dret "a penjar el que vulgui". Anton ha presentat una instància aquest dilluns al consistori per demanar que l'ajudin a netejar la façana.

Als seus 80 anys, Sati Antón va "custodiar" l'escola del seu barri el passat 1 d’octubre. Explica que els successos d'aquell dia en altres punts de votació la van "marcar" i els posteriors empresonaments la van dur a voler fer alguna cosa. Va ser llavors que va penjar els cartells.

"No he fet mal a ningú"

Fins ara no havia rebut cap queixa. Diumenge, però, quan es va llevar va descobrir que tenia la façana plena de pintura blanca, una marca feixista i els cartells havien estat arrencats. "No tinc el braç en condicions per netejar-ho", lamenta la dona, que ha demanat ajuda a l'Ajuntament. Afirma que li han assegurat que se'n faran càrrec.

La dona explica que va penjar els cartells perquè "tenia dins una cosa i necessitava dir-ho". "No entenc per què els han tancat com tampoc per què m'han fet a mi això", lamenta, tot afegint: "Jo no he fet mai mal a ningú, són només els meus sentiments".