Una avaria a l'avió amb què el president del govern espanyol i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, tenien previst viatjar a Vigo ha impedit la seva presència en el tancament de campanya del candidat a la Presidència de la Xunta, Gonzalo Caballero.

Segons el mateix Pedro Sánchez ha publicat al seu perfil de la xarxa social Twitter, el motiu de la seva absència es deu a una "avaria tècnica" a l'avió. "Lamento no poder viatjar a Vigo per una avaria tècnica a l'avió per estar amb els companys i companyes del PSOE de Galícia, donant suport al nostre candidat Gonzalo Caballero", assenyala el missatge publicat pel president.

"Fem que Galícia avanci el #12J. Omplim les urnes de vots socialistes!", finalitza Pedro Sánchez.

Segons han confirmat a Europa Press fonts del PSOE, al seu lloc acompanyarà Gonzalo Caballero el ministre de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, qui ja va participar a la jornada de dijous en un míting a Ourense.

Fa menys d'un any, l'octubre passat, Sánchez també tub que cancel·lar la seva agenda presidencial per problemes tècnics amb l'avió que el desplaçava des de Madrid. En aquesta ocasió va cancel·lar la seva visita prevista a Los Alcázares, municipi afectat per la DANA de setembre de 2019, per conèixer els efectes causats pel temporal.

Tancament de campanya

Galícia acomiada aquest divendres una de tan atípica com a decisiva campanya marcada pels efectes de la pandèmia a A Mariña, on els 182 casos actius de contagis registrats fins aquest divendres han obligat a endurir les mesures a Burela, que concentra el 80% de les infeccions i on la seva població té prohibit abandonar el municipi durant cinc dies, a comptar des d'aquesta mitjanit.

Els socialistes, amb Gonzalo Caballero al capdavant, han sol·licitat sense èxit suspendre els comicis en aquesta castigada comarca, que s'ha sumat al problema d'Alcoa, -una planta que podria tenir els dies comptats si la multinacional americana manté l'ERO per a més de mig miler d'empleats.