El pròxim dimarts torna Cel·la 61, el programa de l'exconseller Josep Rull a 8TV. ElNacional ha pogut tenir-hi accés a l'avançament del nou capítol, en què les dificultats dels processos de migrants centren la conversa. En Demba és el quart convidat al programa de Rull. Tots dos es van conèixer a Lledoners i ara es retroben per parlar de la família, la llengua i les dificultats de migrar. La història d'en Demba és un relat compartit amb milers de persones que s'han trobat en una situació similar, la diferència és que ell va sobreviure al difícil camí que el va portar fins a Catalunya. 

Quatre de la matinada. Una costa fosca. Diverses persones s'apleguen al costat de dues embarcacions sense poder veure pràcticament res, però amb l'esperança de pujar-se a l'embarcació per arribar a costes europees. Aquí es trobava en Demba, però no estava sol. Dos amics més tenien els mateixos plans que ell. Ja col·locats en embarcacions diferents aquestes comencen a avançar, tanmateix, una s'enfonsa. "De nosaltres tres, només jo vaig arribar aquí", lamenta Demba. 

 

En Demba va acabar arribant a Europa, però el trajecte va ser molt difícil. Originari de Malí, va travessar Algèria i Marroc per arribar a la península. Va haver de pagar 1.500 euros pel seu viatge cap Europa, el qual va ser llarg i dur i va incloure tres dies a la deriva, plens d'incertesa i en unes condicions terribles.

 

Família i llengua 

La conversa entre Rull i Demba també abasta altres aspectes de la seva vida. Per exemple, la família. En Demba compte amb una extensa família. Té 42 germans de part de pare. Són germans de quatre mares diferents. Si ja és un nombre impressionant de germans no acaba aquí. Per part de mare té 11 germans més. "Nosaltres vivíem a la mateixa casa", comenta Demba davant de l'estupefacció de Rull. 

 

Una casa moguda i bilingüe. En Demba també explica que amb la seva mare parla en mandingà i amb el seu pare bambara. Són només algunes de les llengües que parla, ja que en Demba es plurilingüe. A més de les ja mencionades, parla anglès, francès, una mica d'àrab, castellà i català. Pel que fa a aquesta darrera, considera que actualment el parla millor que el castellà.  

 

Aquest serà el quart capítol de Cel·la 61. Anteriorment, ha entrevistat a altres persones que han estat preses com l'exconseller Jordi Turull. Ja en la presentació del programa Rull va fer especial èmfasi en el fet que Cel·la 61 "no va de presons, sinó de persones",