El torero Enrique Ponce, a una entrevista a El Español, ha mostrat l'oposició contundent al procés sobiranista. Ha assegurat que “Catalunya no depèn del que els catalans vulguin o no vulguin, sinó del que decideixi tot Espanya". I afegeix: "El català pot dir el que vulgui. Catalunya forma part d'Espanya". Ponce assegura que a Catalunya s'ha usat el toreig per fer política, però en cap moment qüestiona l'ús del toreig pel nacionalisme espanyol. També acusa el nacionalisme català de la prohibició dels toros a Catalunya: "L'objectiu era anar contra tot allò que fos espanyol. El toreig és un símbol d'Espanya i allà s'ha adobat un odi a això, al que és espanyol".

Amb Juan Carlos, Franco i el PP

Enrique Ponce, a l'entrevista, es proclama monàrquic i proper a Joan Carles I, el rei emèrit. A més a més, es mostra contrari a exhumar Franco del Valle de los Caídos i de "continuar donant voltes al mateix" amb la memòria històrica. Manifesta una gran confiança en el govern del Partit Popular: "Crec que allò que es fa és sempre el millor per a Espanya". Això sí, després de fer totes aquestes declaracions, afirma que "no m'identifico gaire amb la política en general" i "no m'agrada la política". Per cert, diuen que Franco va aconsellar al director d'un diari falangista: "Faci com jo, no es fiqui en política". 

Debat sobre el masclisme

A l'entrevista, Ponce també fa declaracions confuses sobre el masclisme i assegura que no és masclista: "Jo no dic que aquesta [el toreig] sigui una professió per a homes, però és veritat". En el toreig el paper de la dona, per a Ponce, es redueix a animar el torero: "No entenc el toreig sense la dona. Una plaça de braus sense la dona, sense la presència de la dona, no seria igual, perquè és part fonamental de la inspiració del torero". Finalment, reconeix el paper de Cristina Sánchez com a torera i conclou que no hi ha cap mena de masclisme al món del toreig.