Diversos membres destacats de Catalunya En Comú, formació integrada a En Comú Podem, han presentat aquest divendres el Col·lectiu Un Sol Poble, que defensarà l'autodeterminació i es reclamarà hereu de Josep Benet i Joan Comorera.

L'objectiu dels promotors és reforçar el discurs a favor d'un referèndum d'autodeterminació dins del mateix partit, i de manera "desacomplexada". "Catalunya com a nació i subjecte polític ha de poder decidir quina sobirania vol compartir", ha declarat el diputat d'En Comú Podem al Parlament Marc Parés, que també ha defensat una llei d'amnistia.

El nou espai, que s'ha fet públic a l'Espai Orfeó Lleidatà de la capital del Segrià, ha comptat amb l'assistència de la diputada Jèssica González i la responsable d'organització de Catalunya en Comú, Agnès Petit.

El 50% dels vots

 

Una de les promotores, Laura Massana, ha insistit que no n'hi ha prou amb el 50% dels vots, i ha diferenciat entre dreta i esquerra. "Tenim clar que de mà de la dreta no arribarem a l'alliberament nacional i social per a tothom. Ser un sol poble no vindrà amb només un 50% dels vots. Sumem esforços internament i externa, per avançar com a poble de tots", ha indicat.

El nou grup s'ha ofert per enfortir l'espai de Catalunya en Comú, per defensar els drets nacionals "i una sortida dialogada que inclogui el dret a l'autodeterminació".

Al seu perfil de Twitter, proclamen: "Venim de lluny, i anem més lluny encara. Som un sol poble, que vol una Catalunya sobirana i exercir el dret a l’autodeterminació”.

Els comuns tenen 8 diputats al Parlament, després de les eleccions del 14 de febrer.