La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha reconegut que va ser un error no fer un tram específic de la plaça Espanya a la manifestació de la Diada, perquè hauria permès omplir-la, donat que altres punts sí que estaven a vessar.

"Potser vam cometre l'error organitzatiu que a la plaça Espanya no hi vam definir un tram. No s'hi podien apuntar, i a més a la plaça no hi ha arbres i feia molt sol", ha explicat. Tot això hauria provocat que al principi s'hi veiessin clapes. "En canvi, la Gran Via estava a petar, i estava plena fins i tot més enllà d'on estava previst", ha insistit en declaracions al Catalunya Nit de Catalunya Ràdio.

Al final, però, van aconseguir que la gent es repartís també per la plaça Espanya i va quedar plena, ha afegit. Segons Paluzie, el resultat és que va ser una gran manifestació. "La valorem molt positivament, això és inqüestionable", ha indicat.

La presidenta de l'ANC s'ha mostrat convençuda que amb la manifestació van aconseguir que els polítics escoltessin un missatge "d'exigència". "Tindrà un impacte", ha afegit convençuda.