Més d'un centenar d'autocars de diferents punts de Catalunya s'han organitzat per a la mobilització de Barcelona de diumenge que ve en suport als càrrecs electes sobiranistes en processos judicials. El president de l'ANC, Jordi Sánchez, ha acudit avui a Girona per reclamar el suport de la ciutadania a aquest acte, al costat de l'alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas, integrant de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI).

Sánchez confia en un suport massiu als càrrecs electes, entre els que es trobarà el portaveu del PDECat al Congrés, Francesc Homs, després que s'hagi donat llum verda al suplicatori sol·licitat pel Tribunal Suprem per a investigar-lo per la consulta del passat 9N.

A més de la d'Homs, també està confirmada la presència de l'expresident català Artur Mas, la de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, o la de l'exvicepresidenta Joana Ortega i l'exconsellera Irene Rigau, així com de l'alcaldessa de Berga , Montse Venturós, i del regidor de Vic Joan Coma.

Sense Puigdemont

No obstant això, Sánchez ha anunciat l'absència del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que té previst assistir diumenge que ve a la seva localitat natal, Amer, on serà nomenat fill predilecte de la població.

"Puigdemont no ens acompanyarà", ha assenyalat Sánchez, que veu "normal" la decisió i ha subratllat que aquest altre acte també serà "reivindicatiu". El president de l'ANC ha admès que "una part de gironins es quedarà a Amer", però espera que una altra faci l'"esforç" de desplaçar-se a Barcelona perquè "no falten motius per a la mobilització".

Contra l'ofensiva judicial

Sánchez ha defensat la necessitat d'abonar aquests càrrecs després d'exigir-los que es mantinguessin ferms en el pols sobiranista i ha assenyalat que "molts dels que senten la pressió són anònims", ja que hi ha "més de 250 representants de ciutadans amb un expedient judicial sobre la taula"

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha considerat que és "molt important" que la mobilització registri una important presència de ciutadans, perquè "l'ofensiva judicial és intensa". "El mateix Estat espanyol percep que estem en la recta final de tot aquest procés cap a la consecució de la República Catalana i, per això, actua cada vegada de forma més implacable", ha afegit Madrenas.

L'alcaldessa ha subratllat a més que, "quan s'ataca a un càrrec electe, cal ser conscients que s'ataca a la societat catalana en conjunt".