Àustria ha deixat en evidència Espanya, per la manera contundent de preservar els valors democràtics impedint la memòria a Adolf Hitler. Mentre que a Espanya la tomba de Francisco Franco es pot visitar al cementiri de Mingorrubio a El Prado i la Fundació Francisco Franco és legal, el ministre de l'Interior austríac, Wolfgang Peschorn, ha anunciat que la casa natal de Hitler a Braunau am Inn serà convertida en una comissaria de policia.

El motiu és que el govern austríac vol impedir amb contundència que sigui un lloc de peregrinació de neonazis. "Que la policia sigui l'usuària de la casa és un senyal inequívoc que aquest edifici mai més evocarà la memòria del nacionalsocialisme", ha indicat el ministre.

Un testimoni local ha reconegut que fins ara la casa atreia les visites d'ultres. "Abans, quan era l'aniversari de Hitler, el 20 d'abril, molta gent venia a encendre espelmes i a posar flors. Això ja es va aturar fa temps. Ara la gent venia i feia fotos", assenyala.

Per a les obres de la comissaria s'ha obert un concurs al qual s'hi podran presentar arquitectes de tota la UE durant aquest mes, i a meitats del 2020 es declararà el disseny guanyador.