Les urgències als hospitals han augmentat des d'ahir a causa de la vaga dels centres d'atenció primària. És el cas de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, que ha augmentat el 35% les urgències pediàtriques i el 15% les d'adults el primer dia de vaga a l'atenció primària.

Ho ha dit la subdirectora assistencial de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, Rocío Cebrián, que ha avisat que l'increment de pacients a les Urgències de l'hospital serà superior els dies vinents si es manté la vaga.

Temps d'espera més llarg a Urgències

Davant la previsió d'un augment del nombre de pacients, Cebrián ha explicat que l'Hospital Vall d'Hebron ha incrementat el nombre de facultatius a les tardes i ha incorporat un facultatiu a Urgències, tant a les generals com a les de pediatria. Malgrat l'increment de personal, l'augment de pacients ha fet que el temps d'espera a Urgències s'allargui. Amb tot, Cebrián ha remarcat que "els usuaris ho entenen".

La subdirectora assistencial de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron ha dit que molts pacients han anat directament a l'hospital a causa de la vaga a l'atenció primària. La majoria de les atencions a pediatria han estat per bronquitis o bronquiolitis, segons ha explicat Cebrián, però també per altres malalties que preocupen les famílies, com refredats o febre.