Unes 700 persones s'han concentrat aquest dissabte davant del Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de la Zona Franca de Barcelona per exigir el tancament definitiu del centre, tancat per obres des del mes d'octubre i que s'ha de reobrir aquest mes de febrer.

En declaracions als periodistes, la portaveu de SOS Racisme –una de les entitats promotores de la manifestació–, Alba Cuevas, ha argumentat que quan "el sistema judicial no respon" davant causes que són injustes i vulneren els drets humans, és responsabilitat de la ciutadania manifestar-se i denunciar-ho.

Durant la protesta, s'ha realitzat un "judici popular" per demanar al Ministeri de l'Interior i al govern de l'Estat la necessitat de tancar aquest "espai de vulneració de drets" que, segons els organitzadors, recull el rebuig dels veïns de Barcelona i de la resta de Catalunya i Espanya.

Suport polític

Diversos representants polítics han assistit a la manifestació per recordar el seu suport a la clausura. Entre ells, s'hi trobaven Gerard Pisarello, de BComú; Joan Tardà, d'ERC; Gabriela Serra, de la CUP; Lluís Rabell, de CSQEP i Ernest Urtasun, d'ICV.

El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha dit que si la societat no assumeix que els CIE són "una barbàrie inacceptable en ple segle XXI" no es tancaran, pel que ha assegurat que la ciutadania i el Ajuntament han de treballar junts per garantir els drets humans.

Tant l'Ajuntament de Barcelona com la Generalitat de Catalunya han aprovat resolucions per tancar aquest centre d'internament, en el qual s'hi han reportat judicialment tres morts, a més de maltractaments i tortures.

 

Foto de portada: Súmate