Els centenars d'afiliats a Ciutadans que s'estan quedant sense un partit que tingui possibilitats de representar-los, i els molestos amb l'ànsia de fama i personalisme de Santiago Abascal a Vox, han trobat un nou partit que vol aspirar a entrar en les properes eleccions municipals del 2023: TúPatria, que en les seves mateixes bases tiren d'inspiració feudalista basada en la figura de Carles III, "els puritans d'Isabel la Catòlica" i, més recentment, la Restauració de Cánovas. El partit es presentarà en societat el proper mes de març a Ciudad Real, compta amb més de 1.000 afiliats i està present en 32 províncies espanyoles. Aquest, més enllà de la propaganda que la dreta més ultra els pugui donar, representa una mostra més en l'àmbit sociològic d'un extremisme a Espanya cada vegada més representat en les institucions públiques. Així doncs, també hi ha quatre partits més que segueixen aquesta tendència: España Suma, Valores, Juntos por España i Libres. Molts d'ells, consideren que Abascal aplica "polítiques fluixes i cal mà dura".

Actualment, TúPatria és qui irromp amb més força i compta amb vuit exregidors i dos exalcaldes de Vox. Aquests darrers són Ignacio Rubio, alcalde de Campolara i Javier Pedrero, alcalde a Cañizar de Amaya, a Burgos. Ambdós consideren que Abascal "passa del partit i ho fa tot per diners". La líder d'aquest nou partit prové d'Alacant, és Carmen Gomis, i vol agafar el ganxo municipalista que també ha esgarrapat vots als socialistes en les darreres eleccions a Castella i Lleó. Així doncs, vol replicar el model que aposta per la famosa "Espanya oblidada" i tirar-la cap a la banda de la ultradreta. "Aquest partit treballa des del municipalisme per solucionar els problemes dels seus veïns al seu dia a dia, fins a arribar a nivell nacional”, assegura la seva presidenta. 

A favor de les "expulsions en calent"

Les seves idees segueixen trencant amb els drets democràtics actualment fonamentats. "Promourem la il·legalització de tots els moviments que pretenguin la independència d'una part del seu territori incloent especialment els partits polítics que els defensin, derogarem la Llei de Memòria Històrica, proposem la impulsió d'un espai internacional hispà, on els valors, que la nostra pàtria ha difós durant segles, impliquin actualment llaços de germanor, associació i prosperitat conjunta, proposarem la reforma constitucional, amb el procediment que aquesta preveu, que permeti suprimir el fracassat estat autonòmic en la seva concepció actual i, com a pas previ, la devolució al Govern de la Nació de les competències en Sanitat, Educació, Justícia i Seguretat, ens oposarem a tota mena de populisme i extremismes, que no ajuden a la construcció d'Espanya, i aquells que vagin en contra de l'individu, com el comunisme i les seves variants i aquells que vinguin a trencar la nostra convivència", entre d'altres. I una mirada persecutòria contra els immigrants: "Es realitzaran expulsions en calent de tots els que entrin per qualsevol mitjà al nostre país d'una forma il·legal per garantir la seguretat integral de tots els ciutadans  i els seus béns en cas de desastres naturals, atacs d'altres nacions o per part d'organitzacions delinqüencials o terroristes". I afegeixen: "Potenciarem i defensarem la tradició històrica judeocristiana des d'una posició aconfessional". 

carmen+gomis+2 1920w

La presidenta Carmen Gomis, a l'esquerra / Font: TúPatria

"Visca Ayuso"

A tall d'anècdota, també s'han posicionat sobre la guerra interna del PP entre Pablo Casado i Isabel Díaz Ayuso i defensen aquesta última: "No tot val en política per aconseguir les finalitats desitjades. L'esforç i el treball són la recepta cap a l'èxit, però aquests fets deixen en mal lloc la política espanyola, amb la consegüent manca de respecte als espanyols (especialment pel votant de centre dreta, liberal i conservador). A causa d'aquesta situació excepcional, cal tenir alçada de mires. Per tant, TúPatria li brinda tot el seu suport i afecte a la presidenta de la Comunitat de Madrid".