Una professora de 3r d'ESO d'un institut de Vinaròs ha estat gravada pels seus alumnes de 14 i 15 anys fent un discurs catalanofòbic i antiindependentista enmig de classe. Durant la seva intervenció, la professora intenta fer creure als seus alumnes que la situació a Catalunya és verdaderament violenta i que hi ha una "bretxa molt gran" a la societat, assegurant, entre d'altres coses, que s'han arribat a cremar cotxes.

La professora, però, no es queda aquí i assegura que hi ha moltes famílies dividides que "ja no es parlen" i ni tan sols es reuneixen per Nadal. També es dirigeix als alumnes certificant-los que els no independentistes pateixen mobbing (assetjament laboral) i aïllament i, a més, són acomiadats.

 A més a més, assegura que hi ha molta gent que se sent catalana, però que no és "nacionalista" que està "marxant de Catalunya". El discurs sobre la violència a Catalunya no s'atura i la professora arriba a pronosticar que si als independentistes els dones una arma, poden arribar a disparar-la. 

La docent també s'atreveix amb la història de Catalunya, assegurant que "mai ha estat un país i mai ho serà, ja que no té història suficient" com per esdevenir un estat. Segons la professora, en època del regne d'Aragó, hi havia un comtat a Catalunya, que era el de Barcelona i que no era un estat, només un comtat.

Per últim, la professora acaba assegurant als alumnes que penjar la bandera espanyola no és nacionalisme, sinó que és defensar "la unitat d'Espanya" i, en canvi, lluir una bandera estelada és voler "imposar la independència".