L'Audiència de Palma ha rebutjat aquest dimecres la concessió del tercer grau penitenciari a Iñaki Urdangarin, així com la possibilitat que pugui sortir un cap de setmana al mes de presó.

Així es recull en dues resolucions que la secció primera de l'Audiència de Palma ha dictat aquest dimecres. Urdangarin va reclamar al tribunal que el va condemnar la progressió al tercer grau després que s'hi manifestés a favor el jutjat de vigilància penitenciària de Valladolid, condició contra la qual es va manifestar la Fiscalia. El cunyat del Rei va demanar en el seu escrit davant de l'Audiència de Palma rebre el mateix tracte que uns altres dos condemnats pel cas Nóos, l'expresident balear Jaume Matas i el seu exsoci Diego Torres.

Segon grau

D'aquesta manera, Urdangarin, que compleix una condemna de 5 anys i 10 mesos per corrupció a la presó de Brieva (Àvila) des de juny del 2018, seguirà en segon grau.

El tribunal ha estimat així els recursos de la Fiscalia contra les decisions del jutjat de vigilància penitenciària número 1 de Valladolid, que li va concedir una progressió de grau a règim obert i sortir de presó un cap de setmana al mes.

No hi ha evolució favorable

Amb relació al canvi de grau, l'Audiència de Palma entén que "no es desprèn de la conducta global de l'intern una evolució prou favorable, de moment, que permeti inferir una capacitat per portar a partir d'ara un règim de vida en semillibertat".

Pel que fa a les sortides els caps de setmana, la sala estima que la concessió de l'article 100.2 del Reglament Penitenciari és "prematura".