L'Audiència Nacional investiga quatre CDR més (Esther, Sònia, Rafael i Queralt) per terrorisme en el marc de l'Operació Judes. Així ho ha revelat aquest dilluns el col·lectiu d’advocats Alerta Solidària en roda de premsa. Aquestes quatre persones han estat citades a declarar juntament amb els dos únics activistes que no van entrar a presó el passat 23-S, David Budria i Clara Borrero.

La CUP ha confirmat que una d'aquestes noves investigades, la Queralt, és militant de la formació al municipi de Sentmenat: "Tot el suport a les detingudes del 23-S i a la nostra companya Queralt".

D'aquesta manera, el total d'encausats per aquesta investigació de l'Audiència Nacional puja a 13. "Segueix la ràtzia repressiva de l’Estat contra l’independentisme català", ha recordat el col·lectiu d'advocats.

Segons ha detallat el seu portaveu, Xavi Pellicer, se'ls investiga per "pertànyer a organització terrorista" i es tracta de veïns de les localitats de Sentmenat, Sabadell i Mollet del Vallès (Barcelona).

En una compareixença juntament amb els sis investigats citats, ha precisat que la justificació per demanar la seva compareixença és haver participat en les mobilitzacions després de la publicació de la sentència del Tribunal Suprem als líders independentistes, el 14 d'octubre de 2019, així com "conèixer algunes de les persones investigades o ser proper".

Declaració: el 30 de juny

Els sis activistes hauran de declarar davant del jutge, de forma telemàtica, el dimarts 30 de juny, als jutjats de Sabadell i Mollet del Vallès, encara que, com ha indicat Pellicer, encara no s'ha tingut accés a la documentació del cas i, per tant, "es torna a vulnerar el dret a la defensa".

Ha subratllat que aquestes peticions de comparèixer davant del jutge són de Fiscalia i ha carregat contra el govern espanyol, a més de recordar que es tracta d'"una operació política, oportunista i amb la intenció de perseguir l'independentisme i de provocar la por", a més de qualificar de terrorisme qualsevol dissidència contra l'Estat.

El portaveu ha recalcat que s'exigeix l'arxivament de la causa, "perquè no hi ha cap tipus de fonament jurídic" i, tal com ha determinat, no s'han trobat proves de posseir explosius. Pellicer ha dit que la instrucció d'aquest cas hauria d'haver acabat al març i que aquests escrits es van redactar just durant el confinament de la població, per això ha previst que estigui gairebé "esgotada".

Concentracions de suport

A les 20h del vespre d'aquest mateix dilluns, desenes de persones s'han manifestat a Sabadell (Vallès Occidental), Mollet del Vallès (Vallès Oriental), Sentmenat (Vallès Occidental) i Folgueroles (Osona) per exigir l'absolució dels activistes i la fi de la repressió.