Dos dels detinguts el passat 23 de setembre a Sabadell, Clara Borrero i David Budria, van explicar aquest dissabte al FAQS de TV3 com van viure l'entrada de la Guàrdia Civil a casa seva i les hores de detenció. Ells van ser deixats en llibertat amb càrrecs de terrorisme hores després, mentre que als altres set detinguts amb els mateixos càrrecs se'ls va dictar presó preventiva a Madrid.

Asseguren que el cos policial espanyol va irrompre a casa seva prop de les 5 de la matinada, sense avisar i tirant a terra la porta a cops directament. Un cop dins, van encanonar-los a ells dos i a la filla de Budria, que viu amb ells, i els van emmanillar mentre portaven la nena a una altra habitació. Els agents s'haurien endut llapis de memòria i la torre d'un ordinador. 

Els acusats neguen que estiguessin preparant cap tipus d'acció de resposta a la sentència ni per l'1-O i asseguren que se'ls va detenir per "fer por a la gent". "La repressió és que la gent pensi que aquest cop no ha estat un polític, són del CDR que s’organitza al carrer", assegura Budria.