El jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata ha tornat a citar com a imputat el fill gran de l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol, Jordi Pujol Ferrusola, per interrogar-lo després dels últims avenços en la instrucció de la causa que investiga l’origen de la fortuna familiar.

Segons han informat fonts del cas a Europa Press, el fill gran de Jordi Pujol haurà de declarar el proper 25 d’abril.

El primogènit ja va declarar el mes de febrer del 2016 i va ser aleshores quan De la Mata, a instàncies de la Fiscalia Anticorrupció, li va retirar el passaport, li va prohibir sortir del país i li va imposar compareixences periòdiques.

Des d’aleshores, han declarat tots els seus germans i nombrosos empresaris, que han aportat dades sobre el presumpte cobrament de comissions. A més, el jutge ha rebut nous informes de la Unitat de Delictes Econòmics i Fiscals de la Policia Judicial, en què s’acusa el fill gran de Pujol d’haver seguit sostraient capitals des que va començar la investigació judicial sobre la seva família, el 2012.

De moment, De la Mata imputa al germà gran dels Pujol els delictes de blanqueig continuat de capitals, frau fiscal i falsedat documental, relacionats amb l’origen de la fortuna familiar.