El jutjat d'instrucció 1 del Vendrell que porta el cas del 3% ha decidit inhibir-se als jutjats centrals d'instrucció de l'Audiència Nacional.

La Fiscalia va demanar el 23 de gener el trasllat del cas pel tipus dels delictes. Argumenta que "els fets que són objecte d'investigació en aquest procediment són de la competència de l'Audiència Nacional, de conformitat amb el que disposen els articles 65.1 c) i 88 de la LOPJ".

Segons el ministeri públic, "en aquestes diligències s'ha constatat l'existència d'un elevat nombre de procediments de contractació que s'haurien realitzat de forma fraudulenta, relacionats amb licitacions i adjudicacions d'obra pública de concursos oferts per diferents administracions sota l'esfera de poder del partit polític Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) i de la Fundació CatDem".

El jutge del Vendrell creu que l'Audiència Nacional és competent i envia el cas amb 23 imputats entre els quals hi ha l'extresorer de CDC condemnat pel cas Palau, Daniel Osàcar, i la fundació del partit.