L’Audiència de Barcelona ha notificat aquest dijous a l'Ajuntament de Barcelona que ha decidit expulsar-lo de la investigació de les càrregues durant la jornada del referèndum de l'1-O, segons ha informat Betevé. El consistori exercia d'acusació popular a la causa, que ja porta més de dos anys d'investigació.

Aquesta decisió arriba a arrel d'una petició de l'Advocacia de l'Estat i la fiscalia, que van demanar-ne l'expulsió argumentant que el consistori “no és ni l’ofès ni el perjudicat” pels fets investigats i que la Carta Municipal no l’habilita per personar-se com a acusació popular.

Després d'una primera petició sense èxit al jutge instructor número 7 de Barcelona, l’Advocacia de l’Estat va recórrer la decisió a l’Audiència de Barcelona, que avui n'ha anunciat l’expulsió. Ara, l'Ajuntament vol presentar un recurs contra la resolució però, fins que aquest no es resolgui, quedarà fora de la causa de l'1-O.

En declaracions als periodistes, el regidor de Drets de Ciutadania i Participació de Barcelona, Marc Serra, ha informat que l'Ajuntament ha rebut la interlocutòria amb la decisió del tribunal aquest dijous. "És una molt mala notícia per als més de 300 veïns ferits l'1 d'octubre", ha subratllat Serra, sobre la resolució que ha adoptat el plenari de l'Audiència.